Årets första pole position för ”Snickar-Matte” i Göteborg

Postat av Johan Meissner kl 10:54

”Snickar-Matte” Karlsson säkrade årets första pole position inför GT Sprint Cup-finalen på Göteborg City Arena.
– Jag stod och väntade till slutet av passet då banan blev snabbare. Sedan var det bara att blunda och satsa. Jag var av i början av passet, men sen satt det och det är skönt att ta pole inför sista tävlingen för året, säger Lindland.

Flash Engineering-föraren slog stallkompis Roar Lindland med bara 36 tusendelar och norrmannen kommer att starta tvåa i dagens första tävling.
– Kul för Matte med pole! Jag kämpade på, men det var svåra förhållanden och banan ändrade karaktär när den torkade upp. Men utgångsläget är bra och jag vet att jag är snabb i tävlingen, säger Lindland.

Prins Carl Philip säkrade pole position för GTB-klassen, över fyra tiondelar snabbare än närmsta konkurrent i form av Ginetta-föraren Peter Larsen.
– Det var riktigt halt där ute. Men jag är självklart nöjd med klass-pole och jag ser fram emot tävlingen, säger prins Carl Philip.

Kompletta resultat.

Senaste nytt