Brons för ”Flash” och prins Carl Philip i Swedish GT

Postat av Johan Meissner kl 20:03

Det blev en bronsmedalj i GTB-klassen av Swedish GT 2012 för Jan ”Flash” Nilsson och prins Carl Philip efter säsongsfinalen på Tierp Arena. Helgen började starkt med klass-pole position men slutade dessvärre med en rasad växellåda.
– Jag var riktigt nöjd med kvalet där vi var snabbast, men tyvärr rasade växellådan under tävlingen och vi hade bara tvåan och femmans växel kvar. Det gjorde det minst sagt svårt, säger ”Flash”.

Prins Carl Philip körde första stinten och var i kontakt med ledningen i klassen. Dessvärre inträffade problemet med växellådan tidigt i tävlingen.
– Jag hade en bra känsla i bilen, det gick fort. Men sedan gick bara något sönder och att bara köra på tvåan och femman, det är som det är… Tråkigt att vi tappade chansen på att ta hem titeln i klassen, men så är det i racing ibland, säger prins Carl Philip.

”Flash” körde sista hälften av tävlingen och lyckades rädda en tredjeplats i klassen.
– Efter kvalet kände jag att vi hade en grymt bra chans på titeln och Carl Philip hängde bra med i täten i början av tävlingen. Det är länge sedan jag var så besviken som jag är nu. Synd att säsongen är över, vi började precis komma igång, säger ”Flash”.

Men en tävling återstår för prins Carl Philp i år som kommer att köra inbjudningstävlingen GT Sprint Cup under TTA-finalen på Göteborg City Arena om två veckor där han segrade i våras.
– I Göteborg ska det bli åka av. Jag ska försöka upprepa resultatet från senaste tävlingen där, säger prins Carl Philip.

Senaste nytt