Dubbelseger för Flash Engineering i GT Sprint Cup

Postat av Johan Meissner kl 12:04

Roar Lindland och prins Carl Philip höll fanan högt för Flash Engineering i första GT Sprint Cup-tävlingen på Göteborg City Arena med seger i GTA och GTB-klassen. Lindland chansade på att byta till slicks precis innan start och flyttades därmed sist på startuppställningen.
– Det var riktigt halt i början på slicks och det tog tio varv innan jag kunde attackera. Men sedan kom känslan och då kunde jag attackera. En riktigt skön seger från sista plats till seger, säger Lindland.

Prins Carl Philip valde att köra tävlingen på regndäck och fick kämpa med en bil som var riktigt hal i slutet av tävlingen. Trots det säkrade han segern i GTB-klassen, precis som under vårtävlingen.
– Däcken höll nästan, men det var riktigt halt. Jag gillar banan och skönt med en ny seger, säger prins Carl Philip.

”Snickar-Matte” Karlsson startade från pole position och höll ledningen under första delen av tävlingen. Dessvärre led han av regndäck som slets på den upptorkande banan och kunde inte stå emot Lindlands attack om ledningen.
– Det var svårt att hålla emot de som kom på slicks. Men med tanke på förutsättningarna så är jag nöjd med andraplatsen, säger ”Snickar-Matte”.

Tack vare snabbaste varv startar Lindland i pole position i andra tävlingen med start 13.50.

Kompletta resultat.

Senaste nytt