Dubbelt Flash Engineering i finalen av Carrera – GT Cup

Postat av Johan Meissner kl 14:10

”Snickar-Matte” Karlsson säkrade sitt bästa resultat för året i finalen av Carrera – GT Cup på Tierp Arena med en andraplats framför stallkompis Roar Lindland på en tredjeplats.
– Jag tappade frontsplittern tidigt och då blev det rejält understyrt och kämpigt. När Roar gjorde en miss i chikanen var det bara att tacka och ta emot. På slutet blev det mycket defensiv körning när Roar låg på och det höll hela vägen. Skön avslutning på säsongen, säger ”Snickar-Matte”.

Lindland var uppe och utmanade Patrik Skoog om ledningen i början av tävlingen, men tappade mot slutet av tävlingen och gjorde sedan ett misstag som gjorde att norrmannen tappade till en tredjeplats.
– Jag fick en kanonstart och tog mig förbi Matte, men ett misstag senare kostade andraplatsen. Jag hade kanske kunnat komma tillbaka med några varv till, men jag var väl lite snäll mot Matte, säger Lindland.

Lindland säkrade titeln i Carrera – GT Cup under föregående tävling på Anderstorp Raceway och samlade totalt ihop 144 poäng i mästerskapet efter finalen på Tierp Arena. Närmsta konkurrent blev Skoog på 117 poäng. ”Snickar-Matte” slutade på sjätte plats totalt i mästerskapet.

Race – Tierp Arena – Topp 10

1 Patrik Skoog 27 varv
2 Matte Karlsson +3.992
3 Roar Lindland +4.549
4 Peter Jervemyr +6.012
5 Erik Jonsson +7.238
6 Martin Öhlin +8.202
7 Micael Ljungström +28.936
8 Johan Löfqvist +29.977
9 Peter Eriksson +41.015
10 Anders Davidsson +1 varv

Kompletta resultat.

Senaste nytt