Fortsatt titelchans för ”Flash” och Bernadotte

Postat av Johan Meissner kl 13:55

Jan ”Flash” Nilsson och prins Carl Philip säkrade en femteplats i helgens Swedish GT-tävling på Anderstorp som hade ett rekordstort startfält på 28 bilar.
– Vi fick kämpa rejält, men totalt sett var det en bra tävling och vi fick med bra poäng till mästerskapet även om vi givetvis önskade att kämpa om segern, säger prins Carl Philip.

”Flash” inledde tävlingen och var uppe i kamp om ledning i GTB-klassen, men tappade mot slutet av sin stint.
– Vi hade en bra kamp i början av tävlingen, men tyvärr hade vi skruvat bort oss något i inställningarna som gjorde att vi tappade en hel del tid när däcken började bli slitna. Prins Carl Philip gjorde ännu en gång en stark insats när han tog över ratten efter mig, säger ”Flash”.

I mästerskapet ligger ”Flash” och Bernadotte trea inför finalen på Tierp Arena om två veckor. Duon har 12 poäng upp till mästerskapsledare Lennart Bohlin och sju poäng till andraplacerade märkeskollegorna Chris Midmark och Anders Holmberg.
– Det är upplagt för en mycket spännande final där mästerskapet kommer att avgöras som vi kommer i mål. Tierp Arena är en helt ny bana som ingen har tävlat på tidigare, vi kör självklart för seger och guldet, säger ”Flash”.

Swedish GT – Anderstorp – GTB topp fem

1 Gustavsson/Gustavsson Ginetta G50 34 varv
2 Midmark/Holmberg BMW M3 +21.111
3 Bohlin/Bohlin Aston Martin Vantage +28.477
4 Schjerpen Ginetta G50 +29.024
5 Bernadotte/”Flash” BMW M3 +1 varv

Kompletta resultat.

Senaste nytt