Känslosam svensk Porsche-titel för norrmannen Roar Lindland

Postat av Johan Meissner kl 19:33

Roar Lindland säkrade titeln i Carrera – GT Cup 2012 som första norrman att ta ta hem en Porsche-titel i Sverige.
– Jag har fortfarande inte förstått det, men jag är så glad! Detta är min största framgång någonsin och jag vill verkligen tacka alla sponsorer, familj och teamet, säger Lindland.

Norrmannen har tagit fyra av fem segrar hittills i år, med den senaste i dagens tävling på Anderstorp Raceway med TTA – Elitserien i Racing.
– Det har verkligen varit en perfekt helg med pole och seger. Tävlingen blev lite speciell med målgång under safety car, men jag hade det under kontroll och kände redan innan att avbrottet att jag hade segern i min hand, säger Lindland.

Lindland började tävla för Flash Engineering 2010 och det har varit tre säsonger med riktig kämparglöd där han har tagit sig från botten av startfältet till toppen.
– Det har varit en riktigt kul resa. Jag minns för fem år sedan när jag körde JTCC och tittade in i sidorutan på en Porsche 911 GT3 Cup och drömde om att tävla med en sådan en dag. Jag är verkligen tacksam över att ”Flash” och Thomas trodde på mig och gav mig chansen, därför känns det extra kul att kunna leverera en titel och motsvara förväntningarna, säger Lindland.

Varje tävlingshelg innebär över 200 mil för Lindland som bor i Lyngdal i Norge.
– Det blir mycket tid, energi och mil under alla dessa säsonger. Därför är det jätteviktigt med stöd och förståelse från familjen, något som jag verkligen har fått. Utan dem hade detta inte gått, säger Lindland.

Framgångarna menar Lindland är ett sant lagarbete där han jobbar nära med Flash Engineering och främst ingenjören Paul Ridgway samt mekanikern Thobias Ohlsson.
– Jag jobbar väldigt bra med Paul, Tobbe och hela Flash Engineering. Vi har tillsammans hittat en mycket bra grund som har gjort att jag har kunnat fokusera till 100% på racingen och att säkra bra resultat. För att kunna segra måste man vara med de bästa och det är jag verkligen, säger Lindland.

Men säsongen är inte över ännu, även att titeln är i hamn för Lindland. Två tävlingar återstår, dels Carrera – GT Cup-finalen på Tierp Arena om två veckor och sedan GT Sprint Cup under TTA – Elitserien i Racing-finalen på Göteborg City Arena sista helgen i september.
– Jag ser fram emot båda tävlingarna. Nya och spännande Tierp och jag älskar att tävla på Göteborg City Arena. Det är bara att ladda på och min hunger efter segrar har absolut inte svalnat, tvärt om. Jag är väldigt motiverad inför både säsongsavslutningen och inför 2013, avslutar Lindland.

Senaste nytt