Lindland kör Porsche Supercup med F1 efter Carrera – GT Cup-titeln

Postat av Johan Meissner kl 08:40

Direkt efter Carrera – GT Cup-titeln får Roar Lindland chansen som första norrman någonsin att tävla i Porsche Supercup som går tillsammans med Formel 1.
– Det här blir det häftigaste jag någonsin har gjort, det är en dröm som går i uppfyllelse. Speciellt kul att få den här chansen direkt efter att jag säkrat titeln i Carrera – GT Cup, säger Lindland.

Flash Engineering-föraren kommer att tävla i helgens Porsche Supercup-final som går på legendariska Monza, en av världens absolut snabbaste banor.
– Jag får gåshud av att bara tänka på det. Att få stå på startlinjen i Porsche Supercup precis innan Formel 1 ska starta mitt framför alla F1-fans är stort och något man kommer att minnas resten av livet, säger Lindland.

Förutom styrningen i Porsche Supercup kommer Lindland även tack vare sin titel i Carrera – GT Cup att få delta i TTA – Junior Program-testdagen på Karlskoga Motorstadion i oktober där han får testa TTA-bil.
– Att mina tre största händelser i hela min karriär sker inom så här kort tid är sjukt kul. Först titeln, sedan Porsche Supercup och sedan TTA-test. Jag kommer att ge mitt absolut bästa och förvalta dessa möjligheter på bästa möjliga sätt, säger Lindland.

I helgens Porsche Supercup-final möter Lindland den absoluta världseliten av Porsche-förare som René Rast, Sean Edwards, Nicki Thiim och många fler. Dessutom ställs norrmannen inför en ordentlig utmaning där han får göra sina första varv någonsin på Monza i testpassen innan kvalet, en bana där förarna når hastigheter nära 300 km/h.
– Jag kommer att möta de tuffaste Porsche-förarna i världen på en av världens snabbaste banor som jag aldrig tidigare kört på. Det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften, uppgiften framför mig är enorm. Min målsättning ligger på att ta bilen i mål och göra ett under förutsättningarna bra jobb. Sedan kommer jag givetvis att ge allt och försöka ta mig i mål så högt jag kan, säger Lindland.

Efter Porsche Supercup-finalen återvänder Lindland till Sverige för att köra finalen i Carrera – GT Cup med TTA – Elitserien i Racing på nya banan Tierp Arena som ligger bara 12 mil utanför Stockholm.

Tävlingen sänds LIVE i både Viasat Motor och Eurosport 2 med start 11.40 på söndag.

Senaste nytt