Lindland om Porsche Supercup på Monza: ”Vilket äventyr!”

Postat av Johan Meissner kl 10:13

Roar Lindland tävlade i Porsche Supercup på Monza tillsammans med Formel 1 i helgen och norrmannen hyllar tävlingen.
– Vilket äventyr! Jag fick gåshud när inför mitt första testpass när jag hörde Formel 1-bilarna som testade på banan innan oss, jag måste erkänna att det blev lite blött i ögonen då, säger Lindland med ett skratt.

Flash Engineering-föraren gjorde ett inhopp i Porsche Supercup-finalen på legendariska Monza och fick en minst sagt brant inlärningskurva med ny bana och ny bil.
– Vi fick kasta oss rakt in i striden! Jag fick 15 testvarv innan det var dags för kval och banan var vild! Genomsnittshastigheten var 185 km/h och fyra kurvor hade hastigheter mellan 250 och 280 km/h innan inbromsning. Dessutom har Supercup-bilen keramiska bromsar som var utmanande att lära sig, säger Lindland.

Lindland kvalade in på 20:e plats och tog sig i mål som 19:e förare, men norrmannen jagade inte en specifik placering som målsättning.
– Målet inför helgen var att ta sig i mål och att få doppa tån i Supercupen. Jag tappade en hel del i bromstekniken som var annorlunda mot de bilarna vi tävlar med hemma, men totalt sett var det en enorm upplevelse. Vi har en hel del nyttiga erfarenheter med oss hem och nu ser jag fram emot säsongens två sista tävlingar, först final i Carrera – GT Cup på Tierp Arena till helgen och sedan GT Sprint Cup i Göteborg sista helgen i september, säger Lindland.