Silvermedalj för Linus Ohlsson i TTA – Elitserien i Racing 2012

Postat av Johan Meissner kl 17:59

Linus Ohlsson säkrade silvermedaljen i TTA – Elitserien i Racing 2012 tack vare en tredjeplats i säsongsfinalen på Göteborg City Arena.
– Vi kom hit med siktet på guldet. Jag tappade tyvärr Haglöf om andraplatsen i tävlingen, men jag är fruktansvärt nöjd med silvret i förarmästerskapet. Jag trodde absolut inte att vi skulle kunna utmana om totalsegern inför säsongen, men nu är jag bara så glad. Ett stort tack till alla i Team Tidö och alla som har stöttat mig under säsongen, säger Ohlsson.

Daniel Haglöf avslutade säsongen med sitt bästa resultat någonsin i TTA med en stark andraplats. Saab-föraren tog sig förbi Ohlsson i slutskedet av tävlingen och korsade mållinjen bara tre sekunder bakom segrande Thed Björk.
– Vi har kämpat så hårt under året och att få avsluta säsongen med pallplats och mitt bästa resultat någonsin i TTA känns fantastiskt. Ett stort tack till alla i PWR Racing, säger Haglöf.

Dessvärre bröt Mattias Andersson och Robin Rudholm tävlingen. Rudholm var uppe och utmanade Robert Dahlgren om sjätteplatsen när växellådan låste sig.
– Jag hade en bra start och var ikapp Dahlgren. Då låste växellådan sig i tredje växeln och det var bara att bryta. Det har varit en extremt strulig säsong, det är bara att ta nya tag inför 2013, säger Rudholm.

Andersson var uppe på nionde plats från 13:e startruta när även han tvingades bryta på grund av tekniska problem.
– Det blev inte riktigt som jag hoppades på med en bruten tävling på grund av ett stag som gick sönder. Jag hade en bra start och var på väg upp genom fältet. Men så är det i racing i bland, säger Andersson.

Ikväll firar samtliga deltagare i TTA – Elitserien i Racing 2012 säsongen i en stor fest med över 500 personer på Göteborg City Arena där Linus Ohlsson kommer att ta emot sin silvermedalj.
– Vi har haft en fantastisk första säsong av TTA – Elitserien i Racing med Flash Engineering, Team Tidö och PWR Racing. Segrar, motgångar, utmaningar, framgångar, blod, svett och tårar. Ikväll ska vi fira säsongen 2012, alla i teamets starka insats och framförallt Linus fantastiska framgångar i år, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Race – TTA – Göteborg – Topp 10

1 Thed Björk Volvo S60 43 varv
2 Daniel Haglöf Saab 9-3 +2.751
3 Linus Ohlsson Saab 9-3 +3.079
4 Fredrik Ekblom Volvo S60 +3.445
5 Robert Dahlgren Volvo S60 +8.908
6 Martin Öhlin BMW SR +9.665
7 Tommy Rustad Volvo S60 +16.747
8 Duncan Huisman BMW SR +23.669
9 Viktor Hallrup Citroën C5 +40.996
10 Jocke Mangs Citroën C5 +1 varv

Kompletta resultat.

Senaste nytt