Titelhoppet lever för Linus Ohlsson efter seger på Tierp Arena

Postat av Johan Meissner kl 18:10

Titelhoppet lever med minsta möjliga marginal för Team Tidö-föraren Linus Ohlsson efter säsongens andra seger i en händelserik tävling på Tierp Arena.
– Det var härligt att korsa mållinjen först och ta säsongens andra seger. Jag hade ett ganska kontrollerat race och kunde ta mig förbi Mangs när han gjorde ett misstag i slutet, säger Ohlsson.

Daniel Haglöf startade från ruta tre och var bra med i början av tävlingen. Dessvärre blev han påkörd bakifrån av Richard Göransson och effekten blev att han körde in i Ohlsson och skadade fronten.
– När jag kom ut på rakan lossnade huven och sedan blev det rejält svårkört. Det gick väldigt bra när det svängde men rakt fram gick inte så fort. Sedan fick jag ett straff och fick bryta tillslut. Trist när vi hade så bra speed, säger Haglöf.

För Mattias Andersson byttes en usel start från 12:e startruta till årsbästa med en femteplats.
– Jag tappade till sista plats i början av tävlingen. Sedan kunde jag sakta men säkert avancera och när Dahlgren snurrade framför Robin Rudholm kunde jag smita förbi. Det blev till slut en riktigt bra helg, säger Andersson.

För Robin Rudholm var det egentligen det motsatta. Ingenting gick hans väg och oturen drabbade honom hårt.
– Bilen och jag kom aldrig överens och när snurrningar och andras problem hindrade mig blev det inte bättre. Sjunde plats får väl anses vara okej med tanke på omständigheterna, säger Rudholm.

Tack vare segern och poängen för andraplatsen i kvalet tog Ohlsson in nio poäng på mästerskapsledare Fredrik Ekblom. För att Ohlsson ska kunna ta titeln på Göteborg City Arena om två veckor måste Ekblom bryta samtidigt som Ohlsson vinner, tar pole position och snabbaste varv.
– Det ska självklart mycket till. Det är ingen som har lyckats med full pott i en tävling ännu, men i racing kan som bekant allt hända. Men jag kommer att gå all in, något annat finns inte, säger Ohlsson.

Tierp Arena – Race – Topp 10

1 Linus Ohlsson Saab 9-3 31 varv
2 Fredrik Ekblom Volvo S60 +2.910
3 Fredrik Larsson BMW SR +3.891
4 Thed Björk Volvo S60 +5.818
5 Mattias Andersson Saab 9-3 +21.508
6 Tommy Rustad Volvo S60 +21.994
7 Robin Rudholm Saab 9-3 +23.843
8 Robert Dahlgren Volvo S60 +34.759
9 Viktor Hallrup Citroën C5 +39.707
10 Martin Öhlin BMW SR +2 varv

Kompletta resultat.

Senaste nytt