Lindland, Bernadotte och Hansen testar TTA-bil för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 14:09

Roar Lindland, prins Carl Philip och Timmy Hansen testade TTA-bil för Flash Engineering under TTA Junior Program-dagen på Karlskoga Motorstadion. Först ut var unga racingstjärnan Hansen, son till 14-faldiga EM-mästaren i rallycross Kenneth Hansen.
– TTA-bilen är verkligen häftig, en riktig tävlingsbil! Det var inte svårt att komma in i körningen, det var likt att köra formelbil. Totalt sett så är det ett kanonpaket och ett stort tack till TTA och KAK för chansen att få testa, säger Hansen som tidigare tävlat i Formel Renault och BMW.

Nykrönta GT Cup-mästaren Lindland var mycket nöjd efter sina första varv någonsin i en TTA-bil och sneglar på TTA inför 2013.
– Det är definitivt en potent bil och man måste verkligen jobba hårt med den för att köra snabbt. Vi jobbar just nu på planerna inför 2013 och testet var riktigt intressant, man blir sugen på mer, säger Lindland.

Prins Carl Philip bytte sin BMW M3 GT4 som han har tävlat med under årets Swedish GT mot Flash Engineering TTA-bil under testet.
– Jättekul! Bilen var en fröjd att köra, bra vrid, bra bromsar och ett starkt chassie. Man blir ju definitivt sugen på att köra mer, säger prins Carl Philip.

Med under testet för Flash Engineering var även Johan Löfqvist och Lennart Bohlin som fick TTA-testet som pris för sina respektive titlar i GT Cup Kategori 2 och Swedish GT GTB-klassen.

Jan ”Flash” Nilsson var på plats och bevakade testet noggrant.
– När Löfqvist sa efter sin körning att: ”Det var det bästa priset jag någonsin fått”, då var testdagen i hamn. Testdagen det handlar om att ge folk upplevelser och att få doppa tån i TTA. Det var väldigt kul att höra folks reaktioner efter testkörningen med TTA-bilen, att det var det bästa de kört. Det var speciellt kul att se Timmy Hansens körning. Han är en mycket duktig förare som kom snabbt in i körningen, säger ”Flash”.

Mer information om testet finns här.

Senaste nytt