Nu går starten för ”Flash” med Peugeot

Postat av Jan "Flash" Nilsson kl 10:54

STCC racehelg 5 Falkenberg 20110701

Som en av landets mest meriterade tävlingsförare tar nu Jan ”Flash” Nilsson ett nytt steg i karriären. Tillsammans med Lennart Nodby tar man över Gunnar Andersson Bil AB i Karlstad, exklusiv och anrik återförsäljare av Peugeot.
I affären ingår också Peugeot-verkstaden Lundbergs Bilservice AB. Det nya namnet på bilfirman blir Flash Auto.

Efter en lång – och faktiskt fortfarande pågående – karriär som tävlingsförare satsar profilen på en snabb karriär som bilhandlare och startar Flash Auto.
Jag har ju tagit två års ”time out” från biltävlandet och egentligen inte gjort någonting. Det har blivit många besök i hockeyhallar, jag har hjälpt barnen med bilskjutsar, sponsorer, filmning och annat. När jag var på FBK Frölunda träffade jag Lennart Nordby, en gammal bekant som tidigare var chef för Volvos eftermarknad och motorsportsatsningar. Vi talades vid och jag förstod att han precis som jag var pigg på att starta med något nytt. Men det skulle vara greppbart och gärna på hemmaplan. När jag fick höra att de två bilföretagen i Karlstad var till salu fick jag en idé och hörde efter med Lennart om inte detta kunde vara en rolig resa för oss.

Jan ”Flash” Nilsson har en lång karriär som professionell racerförare i Sverige och utomlands bakom sig och är en förgrundsfigur i STCC, Swedish Touring Car Championship. Han har tävlat med Volvo BMW och Porsche, han är även stallet Flash Engineering s ägare som är det mest framgångsrika teamet i svensk racing.

Lennart Nodby har ett förflutet på Volvos svenska marknadsbolag och Volvo BIMA och ansvarat för Volvos motorsportsatsningar i Sverige.
– Peugeot är hett just nu med flera nya modeller som tilltalar både unga och äldre, säger Jan ”Flash” Nilsson, som är övertygad om att märket har en mycket hög utvecklingspotential på marknaden.
Det ska bli spännande att jobba med det nya konceptet, säger Jan Nilsson, som tar rollen som marknadsansvarig i företaget.

Han tror att bilköparna har ett förtroende för honom när de träffar honom i bilhallen eller verkstaden.
– Jag ser fram emot att få träffa många kunder även om det inte är jag som kommer att sköta bilförsäljningen.

Tävlingsmänniskan ”Flash” menar att erfarenheten från tävlingsvärlden går att ta med sig in i bilbranschen.
– Det handlar om målmedvetenhet, viljan att ständigt förbättra – och att vinna. Sättet man tar hand om kunderna är detsamma som i racingen där vi hanterat tusentals VIP-gäster på tävlingsbanorna. Peugeotkunderna ska bemötas lika professionellt, säger Jan ”Flash” Nilsson, som inte stänger dörren för att någon gång sätta sig i en tävlingsbil från Peugeot.
–Det gör jag gärna. Om märket jag representerar vill att jag ska tävla för dem hade det bara varit roligt.
–Men till att börja med är det Flash Auto som är min tävling. Vi håller till exempel på att göra om verkstaden. Jag kommer att bli nöjd om kunderna känner att ”wow, det här är nytt” när de har besökt oss. Då har jag vunnit. Och det är ju viktigt…

Gunnar Andersson Bil AB är en anrik Peugeot-handlare och är väl etablerad i regionen. Företaget har tillsammans med Lundbergs Bilservice 17 anställda.
Flash Auto kommer att fortsätta lyfta Peugeot på marknaden.
– Gunnar Andersson har verkligen etablerat Peugeot på ett föredömligt vis och vi vill fortsätta utveckla bolaget och locka ännu fler kunder, säger vd Lennart Nodby.

Peugeot har en lång och fin tradition i regionen och det finns ett stort bestånd av Peugeotbilar att ta hand om.
– Vi är mycket glada över att ha etablerat ett nytt samarbete med en exklusiv Peugeotåterförsäljare med så stark profilering och bilerfarenhet. Det kommer flytta fram våra positioner på en växande lokalmarknad, säger Peugeot Sveriges chef för åf-utveckling, Christian Törnblom.

Senaste nytt