Inför Skövde – Kan Flash Engineering göra det omöjliga?

Postat av Flash Engineering kl 09:10

För fyra veckor sedan fanns inte ens planer på ett team. Nu förbereder man sig för helgens säsongsstart i Skövde. Jan ”Flash” Nilsson är tillbaka i STCC, nu med ett eget team som kämpar mot oddsen.
– På fyra veckor har vi gått från att jag satt själv på kontoret till att ha ett team som åkte till Gelleråsen för officiellt STCC-test och hade snabbaste varvtid, konstaterar ”Flash”. Det här är ett kanonteam vi har fått ihop på bara fyra veckor men vi har egentligen en omöjlig utmaning. Går det att få ihop ett STCC-team på fyra veckor? I helgen vet vi och för mig är det enkelt, allt går!

Teamet bakom förarna Reuben Kressner, ung STCC-debutant, och Björn Wirdheim, mycket erfaren men STCC-debutant, samt stjärnskottet Linus Ohlsson som gjorde succé 2012 och som i helgen ersätter Wirdheim, har höga målsättningar men fötterna på jorden.
– Jag åker inte till Skövde på fredag för att vi ska bli frånåkta, säger ”Flash” bestämt. Vi ska se till att det blir roligt att tävla i STCC och att det blir viktigt att vinna, men vi förstår ju att vi ligger efter. Vi är inte dumma men vi vill mycket. Det jag vet är att jag kan kämpa och det ser är så vi är som team. Vi kan kämpa. Precis som jag gjorde när jag själv körde ska vi ta en kurva i taget och när vi är först kommer ingen att ta sig förbi! Om vi blir frånåkta i helgen, ja då får vi göra något åt det. Det är vad det här handlar om, kämpa för att vinna.

Allting har satts ihop snabbt och det syns men ”Flash” backar inte för utmaningar, om det så är att stå på en rockscen eller sätta ihop racerteam.
– Vi vet inte ens om vi kommer att ha egna teamkläder i helgen. Vi kanske står där i våra egna privatkläder och jobbar. Det hela är egentligen ett enda stort frågetecken men det är lite charmigt. En sak är säker, vi kommer att kämpa och vi är inte rädda!

Flash Engineering

Reuben Kressner – Stockholm
20 år
STCC-debutant
Pallplatser franska Formel 4 och Formel Renault 1,6 Sverige. SM-brons Karting, KF2 2013

Flash: ”Reuben kommer en dag att se tillbaka på det här och konstatera att han lärde sig massor hos oss. Vi ska ge honom rätt förutsättningar, och Flash Engineering har matchat fram många juniorer som idag är stjärnor. Reuben är nästa stjärna.”

Björn Wirdheim – Växjö, bor i England
36 år
STCC-debutant
En av Sveriges mest erfarna förare. F3000-mästare, F1-testförare Jaguar, SuperGT-mästare Japan, Europena Le Mans-mästare LMP2 2015, kört Super Formula och Super GT i Japan i många år.

Flash: ”En elitförare vilket team som helst skulle vilja ha och behöver. Mycket viktig för att utveckla teamet och bilen och en fantastisk tillgång för STCC.”

Linus Ohlsson – Jönköping
25 år
Reservförare för Björn Wirdheim, ersätter Wirdheim i Skövde
Tvåa TTA 2012, Trea Carrera Cup Scandinavia 2011, JTCC-mästare 2009.
Flash: ”Volvo släckte Linus. Jag ska tända honom igen! Han är i mina ögon den största talang svensk racing fått fram sedan Thed Björk och jag har en långsiktig plan för honom.”

 

Senaste nytt