PWR Racing ger junioren Philip Morin chansen i STCC

Postat av Flash Engineering kl 16:35
PWR Racing har ända sedan starten 2012 gått sin egen väg, inte minst när det gäller att hjälpa juniorer och kvinnor i deras racingkarriärer. År 2014 fick Emma Kimiläinen chansen i STCC och körde då teamets enda bil i klassen när hon blev den första kvinnan i STCC på femton år.

Emma har visat att hon är snabb nog att hävda sig i STCC, något som hittills gett henne tre pallplatser i serien. 2016 har dock varit ett tufft år för Kimiläinen och teamet har nu valt att istället ge 20-årige Philip Morin chansen att köra i STCC.

– Philip har verkligen imponerat i Porsche Carrera Cup den här säsongen och är en ung lovande förare som PWR vill titta närmare på. Vi vill därför ge honom chansen i STCC redan i år för att se om han kan vara ett framtidsnamn för oss och SEAT, säger Daniel Haglöf.

– Jag hade såklart helst kört bilen själv även de sista två helgerna, men då teamet vill ge en junior chansen att avsluta säsongen i STCC så kan jag inte göra annat än att acceptera detta och samtidigt önska Philip all lycka till. Jag fick ju själv den möjligheten i teamet för tre år sen, säger Emma Kimiläinen.

Philip Morin har under sin första riktiga säsong i Carrera Cup Scandinavia tagit sex pallplatser varav två vinster och ligger just nu tvåa i det oerhört tuffa mästerskapet. Morin som givetvis fullföljer sin Porschesäsong kommer därmed att dubblera i de båda klasserna under årets två avslutande tävlingshelger.

– Jag känner mig hedrad och glad över att få chansen att köra för ett av STCC-seriens toppteam. Jag har aldrig kört bilen förut och ser det hela som en bra chans att utvecklas som racingförare. Så även om jag presterat riktigt bra i Carrera Cup denna säsong tar jag mig an utmaningen med stor ödmjukhet.

Senaste nytt