Dramatiskt på Solvalla – Haglöf och Ohlsson segrar och Philip Morin ny publikfavorit

Postat av Flash Engineering kl 18:07

En dramatisk dag på Solvalla bjöd på två mycket händelserika STCC-race där Daniel Haglöf och Linus Ohlsson segrade och gav PWR Racing Team och Flash Engineering efterlängtade segerpokaler.

Det var glada miner hos dagens båda racesegrare. Daniel Haglöf kunde utnyttja en kaosartad start i dagens första race och snabbt sno åt sig en ledning han sen inte släppte. Björn Wirdheim jagade länge men Haglöf kunde så småningom sno åt sig en lucka han sen inte släppte. Inte ens en regnskur mot slutet hotade hans ledning.
– Det föll väl ut för mig, det hände väldigt mycket i starten men jag kunde utnyttja det och så småningom få en lucka. Det behövdes när regnet kom, det var närmast okörbart men det höll och helt underbart med en seger till för teamet och SEAT, jublade Haglöf.

På sätt och vis upprepades scenariot i dagens andra race men om möjligt ännu mer dramatiskt. Flash Engineering var redan glada efter Björn Wirdheims andraplats i första racet men i det andra kunde Linus Ohlsson helt kontrollera från start till mål. Det enda som hotade hans solklara seger var ett kraftigt regnoväder de sista varven som gjorde förhållanden okörbara. Linus höll sig dock på banan och tog sin första STCC-seger sedan comebacken.
– Den här segern betyder jättemycket för både mig och hela Flash Engineering. Det känns som en comeback. Racet var på ett skönt sätt väldigt tråkigt för mig men i slutet blev det spännande. Det var som att köra med sommardäck på is och det var helt okörbart. Skönt att det höll hela vägen, nu har vi vunnit två helger i rad!

Dagens största pubkikfavorit var däremot utan tvekan unga STCC-debutanten Philip Morin. Helt respektlöst tog han en tredjeplats i det första heatet och i det andra visade han om möjligt ännu mindre respekt och krigade sig upp till en andraplats. Den tuffa men snygga körningen fick läktarna att jubla. En snurr i regnet två varv från mål kostade visserligen andraplatsen i det andra racet, men Morin visade att en ny generation STCC-förare är på gång.

STCC heat-1 resultat

1. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, 45.914
2. Björn Wirdheim, Flash Engineering, +1.577
3. Philip Morin, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +2.792
4. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +4.419
5. Reuben Kressner, Flash Engineering, +4.895
6. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +5.525
7. Rasmus Mårthen, Brovallendesign , +15.596
DNF. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, DNF
DNF. Linus Ohlsson, Flash Engineering, DNF
DNF. Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, DNF

STCC heat-2 resultat

1. Linus Ohlsson, Flash Engineering, 45.173
2. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, +28.303
3. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +31.473
4. Rasmus Mårthen, Brovallendesign , +38.333
5. Philip Morin, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +1:03.046
6. Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +2 Laps
7. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +6 Laps
DNF. Björn Wirdheim, Flash Engineering, DNF
DNF. Reuben Kressner, Flash Engineering, DNF
DNF. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, DNF

STCC totaltabell topp-5 ( poäng inom parantes är med det sämsta tävlingstillfället borträknat)

1. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, 289 poäng ( 265 poäng)
2. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, 267 poäng ( 249 poäng)
3. Johan Kristoffersson, PWR Racing Team, 189 poäng, (189 poäng)
4. Björn Wirdheim, Flash Engineering, 187 poäng, (187 poäng)
5. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, 185 poäng, (185 poäng)

 

STCC/RallyX Solvalla,  Foto: Daniel Ahlgren - STCC STCC/RallyX Solvalla, Foto: Daniel Ahlgren – STCC STCC/RallyX Solvalla,  Foto: Daniel Ahlgren - STCC STCC/RallyX Solvalla, Foto: Daniel Ahlgren – STCC

KS5D160903_33361

Senaste nytt