Lyckade sportbilsfestivaler får efterföljare 2017

Postat av Flash Engineering kl 22:40

17 klubbar och hur många läckra bilar som helst. Sportbilsfestivalen under STCC på Solvalla blev en succé. Nu diskuterar STCC, Driver Academy och auto motor & sport en fortsättning 2017.
– Nordens största sportvagnsträff på Anderstorp Raceway ihop med STCC vore väl något att sikta på, tycker Göran ”Jojje” Svensson, Driver Academy.

Första sportbilsfestivalen tillsammans med STCC arrangerades under årets premiärtävling i Skövde. På Solvalla var det dags igen. Alla de stora bilklubbarna var representerade och dessutom bjöd festivalen på en trio väldigt speciella Ferrari-bilar från 1960-talet: 275 GTB, F1-replika, 330 P4 replika.
Den förstnämnda utsågs dessutom till dagens finaste bil vilket givetvis gladde ägaren Uffe Randers. På prisutdelningen förärades dessutom Mustangklubben utmärkelsen dagens bästa klubb.

Utbudet av sevärda bilar var enormt stort och uppskattades verkligen av publiken, som utöver ovan nämnda trio bland annat kunde beskåda ett flertal Porsche GT3 RS, bilar från Aston Martin, Lamborghini, McLaren, Chevrolet och Honda med flera. Legendariska Ferrari F40 och nya Ferrari 488 var andra publikmagneter liksom Micke Persbrandts extremt ombyggda Ferrari 428.

I samband med gridshowen i STCC deltog ett 60-tal bilar i paraden på banan. Även det ett mycket uppskattat inslag i eventet.

Sportbilsfestivalen har gjort intryck på racingpubliken och redan nu diskuteras en fortsättning kommande säsong.
– I samarbete med Driver Academy och auto motors & sport har vi under säsongen genomfört två mycket lyckade evenemang som uppskattats av alla inblandade. 2017 är vår ambition att fortsätta förena racing och sportbilar, två intressegrupper med tydlig koppling till varandra. När och var får vi återkomma till, men tanken på att arrangera Nordens största sportbilsfestival är självklart lockande, säger Jonas Lundin vd STCC AB.

Foto: Karina Szuter & Jerker Johansson

IMG_7387

IMG_7455

KS5D160903_32228

KS5D160903_32552

KS5D160903_32692

KS5D160903_32698

Senaste nytt