Spänd stämning hos Polestar Cyan Racing trots säkrat teammästerskap

Postat av Flash Engineering kl 18:00

Polestar Cyan Racing säkrade teammästerskapet för fjärde året i rad men stämningen mellan deras båda förare var märkbart spänd efter dagen. Temperaturen i titelfighten har höjts betydligt inför säsongsfinalen.

Upprinnelsen till det hela var en incident i race 1 där Richard Göransson körde på Robert Dahlgren så mycket att Dahlgrens bil började brinna och denne tvingades bryta. Fördel Göransson i titelstriden men även om Dahlgren i det andra racet blev tvåa före Richard Göransson på tredjeplatsen var det tryckt.
– Robert är klart sur på mig men vi är proffs och vi vet båda att vi inte gör sådant här med flit. Det var två konstiga race idag och väldigt mycket konstigt hände. Nu är vi teammästare och kan göra upp om det på Knutstorp. Det kommer att bli tufft men jag hoppas det blir fair och att inga yttre omständigheter avgör, sa Richard.

Robert Dahlgren var fårordig men tydlig med att det blir en hård titelfight på Knutstorp.
– Jag är en sur norrlänning som aldrig glömmer. Det blir vad det blir på Knutstorp.

22 poäng skiljer det just nu mellan de båda inför avgörandet på Ring Knutstorp, men efter att räknat bort deras sämsta respektive skiljer det bara 16 poäng. Temperaturen stiger i titelkampen och det hela avgöras på Ring Knutstorp om tre veckor.

STCC/RallyX Solvalla,  Foto: Daniel Ahlgren - STCC STCC/RallyX Solvalla, Foto: Daniel Ahlgren – STCC

Senaste nytt