Spänningen håller i sig i titelkampen efter STCC-kvalet

Postat av Flash Engineering kl 18:34

Kampen om årets STCC-titel fortsätter att vara rafflande. Efter dagens kval på Ring Knutstorp är mästerskapsfighten mellan Richard Göransson och Robert Dahlgren ännu tätare.

Robert Dahlgren säkrade förstaplatsen och 25 poäng i det första kvalpasset och med Göransson på en fjärdeplats tog Dahlgren in sex poäng och är nu bara 10 poäng efter. Men det var inte bara sol för Dahlgren som inte kom ut på sitt varv i shoot-out kvalet efter att batteriet i hans bil gått tomt. Därmed startar han tia och åtta i de två racen imorgon, långt bakom Göransson.
– Det blir full attack imorgon men tyvärr är det inga rundningsmärken man har framför sig så det blir en tuff uppgift, suckade Dahlgren. Det känns som jag gett titeln på ett silverfat till Richard men jag kommer inte att ge mig. Nu måste jag vara aggressiv och ta risker jag helst hade undvikit. Jag tog in lite poäng idag men det är fördel Richard. Som tur är kändes min bil väldigt bra och vi kan räkna med att det händer mycket imorgon!

Richard kvalade in som fyra i det poänggivande första kvalet och var näst snabbast efter Johan Kristoffersson i shoot-out kvalet. Han tappade sex poäng till Dahlgren men har 10 poängs försprång och startar tvåa respektive sexa imorgon.
– Jag var inte nöjd med bilen i kvalet och nu är det som det är, sa Richard kort efteråt. Imorgon startar jag i alla fall före Robert i båda racen och överlag känns det bra. Det blir full push mot femte titeln!

I kampen om tredjeplatsen i mästerskapet blev det fördel Johan Kristoffersson. PWR Racings förare var oslagbar och var snabbast i båda kvalpassen, och har nu åtta poängs lucka ner till Flash Engineerings Björn Wirdheim med teamkamraten Daniel Haglöf ytterligare tre poäng bakom.

2016 års STCC-säsong avgörs imorgon lördag på Ring Knutstorp. De två STCC-racen startar 12:55 respektive 14:40 och kan följas live i SVT Play för de som inte är på plats. Då avgörs det om det blir en första STCC-titel för Robert Dahlgren eller en historisk femte STCC-titel för Richard Göransson. Vi vet också om det blir bronsmedalj åt en PWR Racing-förare eller om Björn Wirdheim kan lyckas sno en bronsmedalj för Flash Engineering i sin debutsäsong i STCC.

Resultat – Q1

 1. Johan Kristoffersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team, 1:05.721
 2. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, +0.324
 3. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +0.353
 4. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +1.115
 5. Philip Morin, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +1.290
 6. Linus Ohlsson, Flash Engineering, +1.323
 7. Björn Wirdheim, Flash Engineering, +1.476
 8. Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +1.961
 9. Reuben Kressner, Flash Engineering, +2.300
 10. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +4.178

Resultat – Q2

 1. Johan Kristoffersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team, 1:05.532
 2. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +1.160
 3. Philip Morin, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +1.234
 4. Björn Wirdheim, Flash Engineering, +1.320
 5. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +1.609
 6. Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +2.084
 7. Linus Ohlsson, Flash Engineering, +4.316
  DNS. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing,

 

 

 

Senaste nytt