Kalendern klar – här avgörs STCC 2017

Postat av Flash Engineering kl 10:30

Nu släpps 2017 års kalender för STCC och dess supportklasser.
Åtta tävlingar presenteras varav huvudklassen kommer att avgöras i minst sju.
Premiären avgörs på Ring Knutstorp i Skåne 4-6 maj och Mantorp Park är tillbaka som finalarena 14-16 september.

Mindre än en månad efter årets STCC-final presenteras nu kalendern för mästerskapet 2017. Med nya bilar enligt TCR-reglementet laddar STCC för en säsong med flera nyheter. En är att mästerskapet för första gången kommer att gästa Finland.
– Efter premiären på Ring Knutstorp åker vi till Alastaro. Motivet till att vi valt att förlägga en deltävling i Finland är dels ett steg i utvecklingen mot ett skandinaviskt mästerskap, men det beror också på ett stort intresse från finska team att köra i STCC, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.
I kalendern över åtta deltävlingar är alla utom den tredje namngiven.
– Den är tills vidare preliminär. Den är i första hand tänkt för våra supportklasser, men skulle också kunna bli den åttonde för STCC. När det gäller detaljerna för den måste vi få återkomma, säger Lundin.

Solvalla, som de senaste säsongerna avgjorts på hösten, kommer 2017 att köras 16-17 juni. Tävlingen på den pampiga travanläggningen blir också den enda där STCC och rallycrossmästerskapet RallyX Nordic kommer att avgöras samtidigt.
– Bortsett från Solvalla kommer de båda serierna att stå på egna ben kommande säsong. En komplett RallyX Nordic-kalender kommer inom kort, hälsar Lundin.
Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer inte att köras som supportklass på Solvalla. Orsaken är att tävlingen kolliderar med Le Mans där den svenska organisationen ansökt om fem platser i det Porsche-race som ska arrangeras i anslutning till det klassiska 24-timmarsloppet.

Falkenberg Motorbanan blir STCC-arena som vanligt i början på juli och på traditionellt datum i augusti kommer även Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion att avgöras.
Anderstorp Raceway byter från vår till höst enligt önskemål från banägaren och Mantorp Park är tillbaka som finalarena. De två senaste säsongerna har STCC avslutats på Ring Knutstorp.
– Med nytt reglemente och nya bilar tror vi på en nystart för STCC och vi är glada över att få tillbaka finalen. Sedan starten 1996 har 16 STCC-mästerskap avslutats just här, säger Fredrik Sjöqvist, vd på Mantorp Park.

Merparten av 2017 års STCC-deltävlingar kommer att vara tredagarsevenemang med dag ett som officiell testdag.
För supportklasserna Porsche Carrera Cup Scandinavia, JTCC och Formula STCC Nordic planeras minst sju deltävlingar. Swedish GT kommer att vara en del av STCC-paketet vid fem tillfällen.

STCC-kalendern 2017 i sin helhet.

Ring Knutstorp 4-6 maj
Klasser: STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, JTCC, Formula STCC Nordic

Alastaro, Finland 19-21 maj
Klasser: STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, JTCC, Formula STCC Nordic

TBA 2-4 juni
Klasser: Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, JTCC, Formula STCC Nordic (ev STCC).

Solvalla 16-17 juni (RallyX)
Klasser: STCC, JTCC.

Falkenbergs Motorbana 7-9 juli
Klasser: STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, JTCC, Formula STCC Nordic

Karlskoga Motorstadion 11-13 augusti
Klasser: STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Formula STCC Nordic

Anderstorp Raceway 1-3 september
Klasser: STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, JTCC, Formula STCC Nordic

Mantorp Park 14-16 september
Klasser: STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, JTCC, Formula STCC Nordic

Senaste nytt