Många leenden under lyckad testdag för pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal

Postat av Flash Engineering kl 20:00

I somras stod de på pallen i Prins Carl Philips Racing Pokal. I dag fick de ta emot bästa priset för sina prestationer – en testdag på Karlskoga Motorstadion.
Jämte provkörning av Formula STCC Nordic-bil bjöds samtliga talanger på en åktur runt banan med Prins Carl Philip själv.

Vinden var iskall, men leendena bland pristagarna i kartingtävlingen Prins Carl Philips Racing Pokal värmde. Åtta av tio hade möjlighet att närvara på Karlskoga Motorstadion och ingen åkte hem besviken.
– Häftigt. Jag vill köra mer, sa bland annat 13-årige Gabriel Nord från Jönköping när han klev ur bilen efter sina testvarv runt banan.
Minst lika glad var Theo Wernersson från Lidköping. Detta trots att han på grund av för låg ålder inte fick köra själv utan ”bara” fick åka med Prins Carl Philip i en häftig Volvo Polestar.
– Det var roligt, log han lite blygt efteråt.

Prins Carl Philip, som kör svensk racings huvudklass STCC, trivdes också. Hans tävling, som genomfördes för fjärde gången i somras, har blivit en succé och fungerat som språngbräda vidare i karriären för många ungdomar. Den här säsongen tävlade prinsen till och med mot en förare – Reuben Kressner – som tidigare kört Prins Carl Philips Racing Pokal.
– Genom tävlingen har jag under åren haft möjlighet att möta många trevliga killar och tjejer. Alla har de visat att de är väldigt duktiga och lovande. Inte bara på att köra utan också när det gäller allt runt omkring. Racing, precis som alla annan sport i dag, handlar om så mycket mer än att bara utöva. Du ska också vara social, prata med sponsorer och självklart förstå grunden och fundamentet i din sport. Trots sin ungdom är det väldigt många som redan har många av de egenskaper som krävs, säger prins Carl Philip.

Bakom eventet i Karlskoga stod STCC AB, Svenska Bilsportförbundet och Kungliga Automobil Klubben, KAK. Men upplevelserna för pristagarna tog inte slut i och med testdagen i östra Värmland. 20 november åker samtliga till Bosön för att under ledning av förbundskaptenen Magnus Lampert testa SBF:s racingsimulator.

Pristagare i Prins Carl Filips Racing Pokal 2016
KZ2: Joel Johansson, Örebro, Alexander Dalberg, Uddevalla, Linus Lagerström, Nyköping
Rotax Max: Jesper Sjöberg, Västerås, David Rehme, Järfälla, Rasmus Fridell, Järfälla
KF Junior: Alfred Nilsson, Tomelilla, Gabriel Nord, Jönköping, Daniel Andersson, Helsingborg
Junior 60: Theo Wernersson, Lidköping

Senaste nytt