Många superlativ när unga medaljörer testade Porsche 911 och nya STCC-bilen

Postat av Flash Engineering kl 20:02

Förväntningarna var stora när årets pristagare i Clio Cup och Formula STCC Nordic under tisdagen samlades på Karlskoga Motorstadion. Där fick medaljörerna i STCC:s supportklasser en unik möjlighet att testköra både Porsche 911 GT3 Cup och STCC-bil enligt 2017 års tekniska reglemente.
– Mäktigt! utbrast Linus Lundqvist.
– Fantastiskt! konstaterade Marcus Annervi.

När STCC AB och Porsche Carrera Cup Scandinavia bjöd in till testdag i Karlskoga var det hundraprocentig uppslutning. På plats fanns såväl topptrion i Clio Cup som samtliga medaljörer i Formula STCC Nordic.
Alla fick möjlighet till sju heta testvarv i båda bilarna.

Linus Lundqvist, mästare i Formula STCC Nordic, var först ut i Porschen, en bil som verkligen gjorde intryck på stockholmaren och som under säsongen körts av Pontus Fredricsson.
– Väldigt mäktigt och häftigt! Det var bra mycket mer pulver än vad man trodde. Så fort jag gick på gasen krängde hela bilen. Det var otroligt roligt, konstaterade Lundqvist, som också bjöds på en mindre angenäm upplevelse i den sista kurvan ut på målrakan.
– Jag fick ett kast ut ur kurvan. Usch, då var jag inte kaxig kan jag säga, log han och torkade svetten ur pannan.

Marcus Annervi, mästare i Clio Cup, har som ambition att köra STCC TCR Scandinavia kommande säsong och i Karlskoga fick han möjlighet att köra TCR-bil, Seat Leon från finska teamet LMS, för första gången.
– Fantastiskt. Det var som att köra en förbättrad Clio, bättre i allt. Mer kraft, bättre fäste och så vidare. Dessutom var den lättkörd. Det var riktigt roligt och var jag sugen på STCC innan är det inget mot hur jag känner nu, sa en leende Annervi, som tack vare testen fick ytterligare energi att jobba mot en start i huvudklassen 2017.

Nu var det inte bara på Lundqvist och Annervi testbilarna gjorde intryck. Nicklas Oscarsson, Ilmari Korpivaara, Juuso Puhakka och Philip Hall var minst lika imponerade som sina förarkollegor.

Joel Jern fanns också med på testen och i egenskap av svensk juniormästare i Clio Cup fick han möjlighet att köra den senaste modellen i mästerskapet, Clio RS4.
– Det var stor skillnad på den här bilen och den äldre modellen som jag kört de två senaste säsongerna, konstaterade en leende Jern, som inte gör någon hemlighet av att det är i en Clio RS4 han vill ta nästa steg i karriären redan kommande säsong.

Senaste nytt