STCC-aktuelle Buri avslutar TCR-säsongen i Macau

Postat av Flash Engineering kl 09:18

STCC-aktuelle finländaren Antti Buri får som ensam standardvagnsförare försvara Nordens färger i Macau den 20 november.
Hans LMS Racing blir inte enda nordiska team. Macau Guia Race, öppet för bilar från TCR och det kinesiska mästerskapet, CTCC, är nämligen finaltävling i TCR International där WestCoast Racing är trea i teammästerskapet inför avgörandet.

I det klassiska stadsloppet i Macau har WCR dessutom förstärkt sin laguppställning med Hondas portugisiske WTCC-förare Tiago Monterio. Teamets två andra Honda Civic körs som vanligt av italienaren Gianni Morbidelli och Mikhail Grachev från Ryssland.

Antti Buri och LMS Racing har vid ett par tillfällen den här hösten synts i Sverige på uppdrag av STCC. Först var teamet på plats på Solvalla där svensk media fick en chans att bekanta sig med två stycken Seat León enligt det nya, tekniska reglemete STCC inför kommande säsong. LMS Racing bjöd även på uppskattad medåkning i en av bilarna.
På den efterföljande presskonferensen medgav Buri att det fanns ett stort intresse från hans och teamets sida för STCC TCR Scandinavia. Jonas Lundin, vd STCC AB, lovade till och med Buri en tävling på hemmaplan om han kör det skandinaviska mästerskapet 2017.
Nyligen offentliggjorde STCC nästa års kalender och den andra deltävlingen ska avgöras i Alastaro, Finland…
Även under den stora testdagen i Karlskoga den 11 oktober var LMS Racing på plats. Då fick topptrion i Clio Cup och Formula STCC Nordic chansen att köra en TCR-Seat.

Antti Buri har under säsongen tävlat i TCR Tyskland och gjort två inhopp i TCR International. I det tyska mästerskapet slutade finländaren på fjärde plats efter bland annat tre racesegrar. I TCR International körde Buri deltävlingarna i Belgien och Tyskland. Hans bästa resultat i de inhoppen blev en mycket stark tredjeplats i det andra heatet på Spa.

Den 20 november avslutar finländaren säsongen på klassisk racingmark i Macau. Konkurrensen blir stenhård. Totalt är 35 förare anmälda och tillsammans representerar de åtta bilmärken – TCR-bilar från Seat, Honda, Volkswagen, Alfa Romeo och Ford samt CTCC-bilar från Audi, Citroën och Mercedes.

Senaste nytt