STCC drar tillbaka beslut om JTCC

Postat av Flash Engineering kl 17:45

STCC drar tillbaka sitt beslut om att samköra STCC och JTCC i kommande års mästerskap.
– Vi har fått en hel del kritik sedan vi släppte nyheten i går och har därför valt att backa, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Beslutet om att låta JTCC (Clio Cup under årets säsong) köra ihop med STCC TCR Scandinavia har av många tolkats som ett sätt att fylla upp ett befarat svagt startfält i STCC.
– Men det handlar inte om det. Vi är mycket bekväma med utvecklingen i STCC där vi från och med 2017 inför ett nytt tekniskt reglemente, TCR. Intresset för nya STCC är stort bland team och förare både här hemma och i våra nordiska grannländer.
– Vad vi i själva verket ville med beslutet, som är förankrat i TCR:s internationella ledning, var att säkra upp JTCC, en klass där det finns ett stort intresse för STCC TCR Scandinavia. Vår övertygelse är att JTCC blir en viktig klass i STCC-paketet de kommande säsongerna, men vi har också sett en risk i att just 2017 kan bli lite av ett mellanår, bland annat för att flera förare ser ut att lämna och ta steget till STCC. Därför ville vi införliva JTCC i STCC på de banor där det är lämpligt att göra det sett till startfältets sammanlagda storlek, men på grund av kritiken drar vi tillbaka beslutet och jobbar vidare med andra medel för att få en stark utveckling av klassen, avslutar Lundin.

Senaste nytt