Clio Cup-mästare Annervi satsar på STCC i Honda Civic

Postat av Flash Engineering kl 07:51

Nu är det klart att årets Clio Cup-mästare, Marcus Annervi, kommer till start i STCC 2017. 20-åringen från Falkenberg ska köra en Honda som därmed blir fjärde bilmärke efter SEAT, Volkswagen och Audi i anmälningslistan till nästa års mästerskap.
– Vi har jobbat för det här ända sedan i somras och nu när det är klart känns det givetvis hur bra som helst, säger Annervi, som offentliggjorde sin satsning under fredagskvällen, mitt under pågående kick off inför STCC 2017.

Marcus Annervi, som inledde sin motorsportkarriär med gokart, tävlingsdebuterade i racerbil sommaren 2014 då han körde fyra deltävlingar i Renault Clio Cup. Sedan dess har det gått fort för den unge hallänningen. 2015 slogs han länge om guldet i junior-SM och i år, efter att bytt upp sig till Clio RS4, blev han Clio Cup-mästare i hård konkurrens med bland annat Nicklas Oscarsson.
Nu tar Annervi nästa steg i karriären – STCC, svensk racings kungaklass, som 2017 byter till nytt tekniskt reglemente, TCR.
Där kommer han att köra en Honda Civic TCR från Sportpromotion för egna teamet, Falkenbergsbaserade Rent A Wreck Racing.
– Det ska bli spännande och inspirerande. Vi har en ödmjuk inställning till uppgiften, men självklart ska vi försöka vara med så högt upp som möjligt, säger Annervi och tillägger:
– Vi har en konkurrenskraftig bil. Honda har vunnit mycket med sin Civic TCR så varför skulle inte vi också kunna göra det?

Rent A Wreck Racing är ett riktigt ungdomsteam där många har en koppling till tävlingsteknikerutbildningen vid Svalöfs gymnasium på Ring Knutstorp i Skåne.
– Förutom att jag själv och min ingenjör Elias gått utbildningen så gör mina mekaniker Viktor och Kevin det nu. Vi kör vidare med samma gäng 2017, men eftersom det blir lite mer arbete att köra STCC än Clio Cup kommer vi utöka personalstyrkan något, berättar Annervi.

Den JAS-byggda Honda Civic TCR hallänningen ska tävla med hyr han av Sportpromotion och Greger Petersson, racingprofil som tillsammans Marcello Lotti äger rättigheterna till TCR i Norden.
Hondan är just nu på väg hem från Macau där TCR International Series avslutades förra helgen. Sportpromotion har, i samarbete med Halmstadbaserade WestCoast Racing, drivit tre bilar i det internationella TRC-mästerskapet.
– Det känns bra att göra den här satsningen i en Honda Civic. Med lite support från Greger och JAS tror jag att vi kommer att klara oss bra. Bilen har rullat i TCR i några säsonger och har i det avseendet ett litet försprång till andra bilmärken i klassen.

Honda Civic har varit mycket framgångsrik. Det gör den självklart till en intressant bil för den svenska marknaden nu när STCC går över till TCR.
– Jag har tre kompletta Honda Civic TCR och minst två kommer att tävla i STCC 2017. Det är inte omöjligt att den tredje går samma väg, säger Greger Petersson, som ser mycket positivt på händelseutvecklingen i STCC.
– Mycket har redan hänt och mycket kommer att hända de närmaste månaderna. Intresset för det nya konceptet är stort och jag är övertygad om att vi kommer att ha fler bilar i STCC den första säsongen med TCR än mästerskapet hade 2016, säger Petersson.

Senaste nytt