Porsche Sverige förlänger med STCC

Postat av Flash Engineering kl 10:00

STCC AB fortsätter att arrangera racingserien Porsche Carrera Cup Scandinavia. Porsche Sverige och STCC har kommit överens om ett nytt, flerårigt avtal.
– Vi är jätteglada och stolta att få förtroendet att jobba vidare med Porsche Carrera Cup Scandinavia och ett av racingvärldens starkaste varumärken, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

STCC har arrangerat Porsche Carrera Cup Scandinavia sedan 2015. Med två bra säsonger bakom sig väljer nu parterna att fortsätta samarbetet. Porsche Sverige och STCC AB kom i dagarna överens om ett nytt, flerårigt avtal.

Porsche Carrera Cup Scandinavia har varit en stor sportlig succé de två senaste åren. Klassen har utvecklats på ett bra sätt och har haft stora startfält kryddade med många unga och snabba förartalanger. Porsche Carrera Cup Scandinavia har också lockat mycket publik både till banorna och framför TV-apparaterna.
– Den sportsliga framgången för Porsche Carrera Cup under 2015 och 2016 har bidragit till det stora intresse vi för närvarande ser kring varumärket Porsche, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.
– Dessutom har landets alla Porsche Center haft en hög lokal aktivitetsnivå tillsammans med Porsche Carrera Cup. Samtliga Porsche Center har jobbat i nära samarbete med förare och team och genomfört aktiviteter kopplade till tävlingshelgerna.

Förutom den sportsliga framgången och återförsäljarnas omfattande aktivering har många kommersiella partners sett Porsche Carrera Cup Scandinavia som en bra plattform för varumärkesexponering och kundaktivering.
– Vi vill självklart fortsätta att utveckla Porsche Carrera Cup Scandinavia under de kommande åren. Som en del i den ambitionen är det naturligt att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med STCC och vi har därför kommit överens om ett nytt avtal.

Det nya avtalet påminner mycket om det som skrevs inför 2015.
– Självklart har vi diskuterat förändringar för att få en fortsatt utveckling och göra mästerskapet ännu bättre. Det finns alltid saker som kan förbättras. Bland annat har vi tittat på hur vi kan göra de sportsliga bedömningarna i det här tuffa racingmästerskapet än mer konsekventa, säger Wermelin.
– Porsche Carrera Cup är en viktig serie i STCC-paketet och vi ser fram emot en ny säsong där vi får fortsätta utveckla den sportsliga sidan med tuff men rättvis racing, säger Jonas Lundin.

Porsche Carrera Cup Scandinavia körs under sju helger 2017, där säsongspremiären sker på skånska Ring Knutstorp 4-6 maj.

Senaste nytt