Prins Carl Philip klar för Swedish GT med Polestar Cyan Racing

Postat av Flash Engineering kl 10:18

Prins Carl Philips racingkarriär fortsätter i STCC. Kommande säsong kör prinsen supportklassen Swedish GT i en Volvo S60 från Polestar Cyan Racing.
Prins Carl Philip kommer att dela bil med en annan förare från det framgångsrika Volvo-teamet.

Bakom prins Carl Philips medverkan i Swedish GT står beslutet att öppna upp mästerskapet för de gamla STCC-bilarna. 2017 kommer det att vara tillåtet att tävla med dem i GTA-klassen.
– Grundtanken var att skapa en möjlighet för team och förare med de gamla bilarna att tävla vidare inom ramen för STCC nu när vi byter tekniskt reglemente och går över till TCR. Att vi får med både Polestar Cyan Racing och prins Carl Philip är en mycket positiv effekt av det beslutet, konstaterar Jonas Lundin, vd STCC.

Tävlingskalendern för Swedish GT 2017 omfattar fem tävlingar varav minst fyra kommer att TV-sändas och köras ihop med STCC. Tävlingsformatet består av två lopp per helg där prins Carl Philip kommer att köra ensam i det kortare racet medan han delar bil i det längre. Vem Polestar Cyan Racing har valt att för uppdraget att dela bil med prins Carl Philip kommer att avslöjas senare.

För prins Carl Philip blir det här comeback i Swedish GT. Han körde mästerskapet 2012 då han slutade på fjärde plats i GTB-klassen.
– Jag är väldigt glad över att kunna fortsätta tävla i Sverige med Polestar Cyan Racing. De fyra senaste säsongerna har varit händelserika och givande. Jag har tävlat i Swedish GT tidigare och detta är ett format som jag verkligen tycker om, säger prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

Alexander Murdzevski Scvhedvin, Head of Motorsport på Poestar, säger så här om teamets medverkan i GT-mästerskapet:
– Swedish GT är en bra lösning för oss för att kunna fortsätta våra motorsportaktiviteter på vår hemmamarknad. Det nya formatet med långloppsracing innebär en ny utmaning för prins Carl Philip och teamet att anpassa sig till, något vi har fullt förtroende i att de lyckas med.

Swedish GT inleds på Ring Knutstorp 4-6 maj och avslutas på Mantorp Park 14-16 september.

Senaste nytt