Tummen upp från Buri – LMS Racing kör STCC med Audi RS3 LMS

Postat av Flash Engineering kl 09:14

STCC har klart med ett tredje bilmärke till säsongen 2017. Efter SEAT och Volkswagen ansluter nu Audi.
Det är LMS Racing som hittills anmält en Audi RS3 LMS till mästerskapet.
– Men vi tittar på att driva ytterligare en eller två bilar i STCC, säger teamchefen Antti Buri.

LMS Racing från Åbo var teamet som i början september kom till Solvalla med två SEAT León enligt det nya TCR-reglementet. Den gången nöjde sig finländarna med att presentera bilarna för svenska team och svensk media.
I vår kommer LMS Racing tillbaka – för att tävla och fightas om topplaceringar i det skandinaviska mästerskapet.
– Vi har fört en dialog med Buri en längre tid och det känns verkligen roligt att få välkomna honom och hans team till Sverige och STCC, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.
Men det blir inte första gången teamet tävlar i STCC. I 2004 års final på Mantorp Park gjorde LMS Racing ett inhopp i en Audi A4. Till sin comeback i mästerskapet är det återigen Audi som gäller.
– Vårt team har en lång racinghistoria tillsammans med Audi så det känns mer naturligt att tävla för dem, säger Buri.

Det är ett väletablerat team som ansluter till STCC. Inte minst har LMS Racing god erfarenhet av TCR-reglementet. I årets tyska mästerskap slutade Buri fyra efter bland annat tre segrar. LMS Racing nådde även fjärde plats i teammästerskapet.
Det finländska teamet har även gjort inhopp i TCR International och kommande helg avslutar Buri säsongen med en start i det klassiska stadsloppet i Macau.
– Vår ambition är att köra både STCC och det tyska mästerskapet med två eller tre bilar kommande säsong och hoppas på att det inte blir några kollisioner i kalendern.

Vem eller vilka som ska köra teamets Audi i STCC 2017 vill Buri ännu inte avslöja. Oavsett vem eller vilka det blir kommer förarna bli stora publikfavoriter – speciellt i den andra deltävlingen. Efter premiären på Ring Knutstorp 4-6 maj åker nämligen STCC till Finland och Alastaro den 19-21 maj.
– Racet i Alastaro blir riktigt intressant för vårt team och våra förare. Alastaro är vår hemmabana, belägen bara 90 kilometer från vår bas. Att tävla på hemmaplan ger oss chansen att bjuda in alla våra kunder och sponsorer och ge dem möjligheten att se STCC och TCR-bilarna. Efter rally-VM i Jyväskylä tror vi att STCC-tävlingen blir ett av de största motorsporteventen i Finland 2017, säger Buri.

Med fortfarande en och en halv månad kvar på 2016 kan STCC redan presentera fem – nästan sex – bilar i nästa års startfält. PWR Racing SEAT Dealer Team kommer med tre SEAT León och Lestrup Racing Team har anmält en Volkswagen Golf TCR för Albin Wärnelöv.
Lestrup Racing Team har dessutom, tillsammans med Fredrik Blomstedt, kommit långt i arbetet med att få ut teamets andra VW Golf.
Och nu ansluter alltså LMS Racing, det första teamet hittills som bestämt sig för att göra nästa års satsning i STCC med en eller flera Audi RS3 LMS.

Bild.
Foto: TCR International

Senaste nytt