Wärnelöv i STCC-satsning med Lestrup Racing Team

Postat av Flash Engineering kl 08:53

Startfältet i STCC 2017 växer. Tillsammans med Lestrup Racing Team gör Albin Wärnelöv en satsning på det nya TCR-reglementet i en Volkswagen Golf.

Teamet har även planer på att driva ytterligare en bil i mästerskapet.

PWR Racing Team var först ut med att offentliggöra sin satsning på det nya, tekniska reglementet i STCC. Redan i september berättade Daniel Haglöf att teamet beställt tre SEAT León TCR.

Nu ansluter Lestrup Racing Team. Det är årets fyra i Clio Cup, Albin Wärnelöv, 28 år, som tar klivet upp i STCC i en helt ny VW Golf. En stor utmaning för Wärnelöv som debuterade som racerförare för bara tre år sedan.
– Det blir självklart utmanande men också kul att få mäta mig mot de bästa. Jag är övertygad om att farten finns för det men vi har en stor uppgift framför oss och måste förbereda oss väl. Samarbetet med Lestrup Racing Team kommer hjälpa oss att komma väl förberedda och jag ser fram emot 2017, säger Wärnelöv i en pressrelease.

Albin Wärnelöv tävlar för familjeteamet Experion Racing Team. Satsningen på STCC kommer att ske i samarbetet med Lestrup Racing Team, som kommer att driva bilen.
– Vi hade inte kunna ta det här steget själva utan behövde en samarbetspartner med rätt kunskap och erfarenhet, säger teamchefen Johnny Wärnelöv.

– Det har vi i Lestrup Racing Team som kommer hjälpa oss med bilen och teamet under säsongen. Det tillsammans med STCC:s satsning på TCR gjorde att det här blev möjligt och att vi kunde vara bland de första att beställa en ny VW Golf TCR.

Lestrup Racing Team bildades för fyra år sedan av tidigare STCC-, MINI Challenge-och ADAC GT Masters-föraren Fredrik Lestrup. Teamet har satsat på långlopp med tävlingar både i Sverige och internationellt. Den satsningen får en fortsättning 2017. Teamet har nämligen beställt en egen Golf TCR.
– Utöver Albins satsning i STCC kommer vi också att driva en VW Golf TCR i utvalda långlopp under året, berättar Fredrik Lestrup.

Så långt är allt klart. Men det kan bli mer. Lestrup Racing Team kan tänka sig att ta hand om ytterligare en bil i STCC.

Däremot blir det troligtvis ingen egen satsning bakom ratten för Fredrik själv.
– Inte i STCC i alla fall. Att driva team på den här nivån kräver ett stort engagemang och mycket tid. Jag ser fram emot att utveckla teamet och tillsammans med Experion Racing Team ta steget och upp till STCC, säger Lestrup som kommer att använda all sin erfarenhet som förare för att ge Albin Wärnelöv de allra bästa förutsättningar att lyckas i sin STCC-satsning.

Fakta

Albin Wärnelöv

Ålder: 28 år

Hemort: Malmö

Klubb: MK Scandia
Yrke: Projektledare – Markenvard Media

Instagram: @albinwarnelov

Meriter:
Clio Cup 2014: Femma
Clio Cup 2015: Trea
Clio Cup 2016: Fyra

www.experion.se

www.lestrupracingteam.se

Senaste nytt