Brink Motorsport gör tvåbilssatsning i STCC

Postat av Flash Engineering kl 10:05

STCC-familjen fortsätter att växa. Nu ansluter Brink Motorsport till de team som redan tidigare offentliggjort att de satsar på svensk racings kungaklass 2017.
Brink Motorsport går från rallycross i RallyX Nordic till STCC där de kommer att tävla med två Audi RS3 LMS. Tobias Brink, mästare i Supercar Lites 2015, ska köra en av bilarna. Micke Ohlsson den andra.

Brink Motorsports satsning genomförs med en genomgående skånsk prägel. Teamet är baserat i Eslöv, inte långt från Ring Knutstorp där STCC-premiären också avgörs den 4-6 maj, och för körningen kommer två lokala förare att stå: Tobias Brink och Micke Ohlsson.

– Det känns otroligt roligt att lyfta Brink Motorsport till en ny nivå och vi känner oss redo att utmana de större teamen i STCC nästa säsong. Vi har jobbat hårt för att ta detta i mål under vintern och vi är mycket glada att kunna offentliggöra den här satsningen idag. Vi tror på det nya TCR-reglementet och STCC-konceptet och ser fram emot att bli en del av ett förväntat uppsving i svensk racing 2017, säger teamchefen Ted Brink.

Tobias Brink, 27 år, debuterar i STCC efter en framgångsrik treårssejour i rallycross där han bland annat vann RallyX Lites-titeln och utropades till svensk mästare i samma kategori 2015. Brink är emellertid knappast någon nykomling i banracingsammanhang med guld i såväl Volvo S60 Challenge (2007) som i Camaro Cup (2012) på meritlistan.

– För min del blir det här en inspirerande uppgift på flera plan. Jag har inte tävlat i racing på fyra år och senast jag körde framhjulsdrivet var 2007. Vi tar oss an det här med ödmjukhet, men samtidigt är vi inte här bara för att fylla ut startfältet. Ambitionen är att vara med och utmana i toppen av resultatlistan, säger Tobias Brink som snudd på kommer att jobba heltid med teamets nya satsning.

För Micke Ohlsson markerar det nya samarbetet med Brink Motorsport en comeback till STCC. 31-åringen från Östra Ljungby tävlade i mästerskapet redan säsongen 2009 och har sedan dess delat sin tid mellan arbete i egna eventfirman MOM Events (Ljungbyhed Motorbana) och ett riktat racingprogram främst kretsande kring det berömda 24-timmarsloppet på tyska Nürburgring (där han kommit till start både 2013, 2015 och 2016).

– Jag har på senare tid känt ett allt starkare sug efter att tävla på hemmaplan igen och det här samarbetet med Brink Motorsport är sammanhanget jag väntat på. Ted, Tobias och jag trivs väldigt bra ihop och drar åt precis samma håll och jag känner mig redo att gå in i det här helhjärtat. Vi vet att det blir tufft, men sportsligt har vi riktigt bra förutsättningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att slåss om det översta steget på pallen, säger Micke Ohlsson.

Med Brink Motorsports två Audi RS3 LMS i anmälningslistan har startfältet i STCC 2017 vuxit till åtta bilar.
– Det är givetvis mycket glädjande att vi redan nu har klart med så många bilar. Men de som anmält sig får snart sällskap. Flera andra team har kommit långt i sina planer och det finns goda förutsättningar för att vi inom kort kan presentera ännu fler satsningar på STCC 2017. Dessutom har några av de redan anmälda teamen flaggat för att de troligtvis kommer med fler bilar, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Team som hittills är klara för STCC 2017:
PWR Racing Team
Bil: SEAT León TCR.
Antal: Tre.
Förare: Ännu inte offentliggjorda.

Experion Racing Team
Bil: Volkswagen Golf GTI TCR.
Antal: En.
Förare: Albin Wärnelöv.

LMS Racing
Bil: Audi RS3 LMS.
Antal: En.
Förare: Ännu inte offentliggjord.

Rent A Wreck Racing
Bil: Honda Civic TCR.
Antal: En.
Förare: Marcus Annervi.

Brink Motorsport
Bil: Audi RS3 LMS.
Antal: Två.
Förare: Tobias Brink och Micke Ohlsson.

Senaste nytt