Göransson i hårdträning inför STCC-prisutdelning på Bilsportgalan

Postat av Flash Engineering kl 09:48

Richard Göransson ligger i hårdträning. Den 28 januari ska han ta emot STCC-pokalen på Bilsportgalan i Älvsjö och likt de senaste årens mästare försöka lyfta den mot Victoriahallens tak med en arm.
– Det är en kväll och en prisutdelning jag ser fram emot, säger den regerande mästaren.

När Richard Göransson korsade mållinjen i sin Volvo S60 i det avslutande heatet på Ring Knutstorp den 24 september skrev han ett nytt stycke STCC-historia. 38-åringen från Örebro blev då först till fem titlar i svensk racings kungaklass.
Om det blir chans på en sjätte titel i höst återstår att se. Helst skulle Göransson vilja tävla på VM-nivå.
– Jag hade hoppats på att vara i fönstret för en WTCC-styrning med Polestar Cyan Racing, men magkänslan säger mig att det kanske inte kommer att hända, medger Göransson ärligt.
Han har nyss kommit hem från ett intensivt träningspass i skidspåren i Ånnaboda väster om Örebro. Formen är som alltid god, men han klagar lite över ont i ryggen.
– Jag satte staven fel och drog på mig en sträckning, berättar han.
Om sina framtidsplaner är han lite förtegen.
– Jag har inget klart för nästa år. Det går lite trögt, säger han, men utesluter inte en fortsättning i STCC.
Men så långt som till att kalla STCC för huvudspår går han inte. Åtminstone inte i dagsläget.
– Inte förrän jag har allt klart för mig hur det kommer att bli med Polestar.
Kontraktet går ut sista december.

Göransson medger emellertid att han under den senaste tiden ”varit i kontakt med hela racingsverige” för att skaffa sig en bild av vilka möjligheter som finns för honom personligen och var STCC kommer att landa med sitt nya tekniska reglemente 2017.
– Det ser bra ut för STCC, mycket bättre än vad jag själv trodde tidigare under säsongen. Det är positivt, konstaterar Göransson, som direkt efter STCC-finalen i Skåne tog det lugnt.
– Då gick jag in i ett slags mästerskapskoma i några veckor. Det är mycket fokus på racingen under en säsong och mentalt tar det lite tid att komma ner i varv. Efter det har jag arrangerat en hel del event och gjort lite annat. Det har varit halvlugnt kan man väl säga.

Nu är det snart full fart framåt igen för en av svensk racing mest framgångsrika och största stjärnor.
– Jag vill inte lägga hjälmen på hyllan än, säger han och låter oss förstå att vi får se honom på banorna även 2017. Racerbanorna.
– Jag skulle gärna tävla i rallycross också, men ser inte riktigt hur jag ska komma in i sporten. Visst skulle jag kunna köra SM, men det är på VM-nivå jag vill vara och där är det en helt annan agenda.
Det blir racing även i fortsättning för Göransson. Som förare. Att kombinera den rollen med att själv driva team känner han sig inte mogen för ännu.
– Jag har stor respekt för de som driver team på toppnivå. Jag har tittat på att starta eget, men det är inte aktuellt förrän jag lagt ner den egna förarkarriären, säger Göransson vars nästa uppdrag som firad racer blir Bilsportgalan i Victoriahallen på Stockholmsmässan i Älvsjö lördagen den 28 januari.
Det är då han ska få lyfta den stora och tunga STCC-pokalen för femte gången. Och kanske berätta var vi får se honom tävla 2017.

Bild.
Foto: Jerry Karlgren/STCC

Senaste nytt