STCC och sportbilsfestivaler – lyckat samarbete får en fortsättning 2017

Postat av Flash Engineering kl 11:04

Nu får det lyckade försöket med Sportbilsfestival tillsammans med racing på elitnivå en fortsättning. 2017 kommer publiken i STCC att bjudas på den uppskattade kombinationen både i Stockholm och i Anderstorp.
– Vår ambition kommande säsong är självklart att lyfta våra evenemang till nästa nivå. Bland annat gör vi det genom att vända oss till sportbilsentusiaster i hela Norden, säger Filip Sporre, eventchef på STCC AB.

När STCC, Driver Academy och auto motor & sport enades i ett och samma projekt i våras blev det succé direkt. Den första gemensamma Sportbilsfestivalen, som arrangerades i samband med STCC-premiären i Skövde, väckte stort intresse och var mycket omtyckt.
Solvalla i september månad blev den perfekta uppföljaren med 17 närvarande entusiast- och märkesklubbar, över 250 häftiga bilar och 11.500 i publiken.

Nu får samarbetet en lika väntad som efterlängtad fortsättning. I sommar blir det Sportbilsfestival på Solvalla 17 juni och i Anderstorp 2-3 september.
– Gillar man bilar kan det inte bli bättre. Sportbilfestivalerna tillsammans med STCC på Solvalla och Anderstorp kommer bjuda på allt: bra racing, massvis med sportbilar att titta på och bilklubbar att snacka med. Till Anderstorp hoppas jag att vi lyckas få en av Ronnie Petersons gamla bilar. Det vore magiskt med en Ronnie-F1:a körandes på banan, säger Alrik Söderlind, chefredaktör på auto motor & sport.

Göran ”Jojje” Svensson och Veronica Moraeus, de två nyckelpersonerna i det team som står bakom Driver Academy, delar Söderlinds entusiasm.
– Vi har ett spännande samarbete och vill tillsammans skapa en totalupplevelse för alla inblandade. Inför 2017 års träffar arbetar vi bland annat på att ge delar av sportbilsägarna möjlighet att få köra sina bilar på banorna. Det blir en helt annan grej än att köra i kortege och något som vi är säkra på att publiken kommer att uppskatta, säger Göran Svensson.
Vid sidan av sportbilsfestivalerna ihop med STCC arrangerar Driver Academy även en Sportbilsfestival i Orsa.
– Solvalla, Orsa och Anderstorp – tre träffar och arenor med helt olika profil, konstaterar Veronica Moraeus, som lockas av de stora ytor som Anderstorp Raceway kan erbjuda.
Det gör även Filip Sporre, som har stora planer för framtiden. Inte minst för sportbilsträffen i Småland.
– Jämte vår vilja att utveckla vårt racingmästerskap har vi en tydlig målsättning att på sikt, tillsammans med Driver Academy och auto motor & sport, stå som värd för nordens största sportbilsträff i just Anderstorp, säger han.

Senaste nytt