Dahlgren lägger ner proffssatsning – men tävlar vidare?

Postat av Flash Engineering kl 19:40

Robert Dahlgren avslutar sin proffssatsning för att göra civil karriär.

Men racingen släpper han inte.

”Att just tävlingsköra är ju egentligen en väldigt liten del av sporten och den delen kan vara möjlig att hinna med”, säger Dahlgren i en intervju i norran.se.

 

Robert Dahlgren, fyrfaldig silvermedaljör i STCC och vinnare av Scandinavian Touring Car Cup 2010, väljer alltså att avsluta sin heltidssatsning på racing. Dahlgren, som hunnit fylla 37 år, har tillhört den svenska racingeliten i nästan två decennier. Sedan 2004 har han varit Volvo trogen – i STCC, WTCC, TTA och V8 Supercars.

Säsongen 2016 delade han sin tid i WTCC och STCC med Polestar Cyan Racing. Många trodde på en fortsättning i WTCC 2017, men i stället lämnar ”Robban” Polestar och Volvo för att göra civil karriär på Norrlands Bil, auktoriserad återförsäljare för Volkswagen, Audi, SEAT och Skoda.

”Det har gått väldigt fort. Jag blev uppringd och blev inbjuden till ett möte med Norrlands Bil. Jag fick ett så spännande erbjudande om en tjänst att jag tackade ja på stående fot. Magkänslan sa att det kändes helt rätt”, säger Dahlgren, som av norran.se får frågan:

Lägger du av med allt tävlande nu?

”Nej, absolut inte. Men det har gått så fort att det här måste få sjunka in ett tag först. Sedan får vi se vad som händer. Det ska passa ihop med allt annat också”.

Dahlgren avslöjar att det redan är många som hört av sig till honom och som varit intresserade av hans tjänster som racerförare. En fortsättning bakom ratten kan det alltså mycket väl bli.

”Men jag vill först landa i mitt nya jobb, sedan får vi se vad det kan finnas för möjligheter. Att just tävlingsköra är ju egentligen en väldigt liten del av sporten och den delen kan vara möjlig att hinna med. Men jag vill inte ta någon ställning just nu”.

STCC även 2017?

Senaste nytt