Kristoffersson tittar på STCC-lösning

Postat av Flash Engineering kl 10:49

Förra veckan blev Johan Kristoffersson klar för en ny VM-satsning i rallycross.
Nu flaggar han för fortsatt medverkan i STCC.
– Det är definitivt något vi tittar på. STCC inför ett nytt, intressant reglemente som passar den koncern jag kör för, säger Kristoffersson.

I rallycross-VM 2017 kommer Johan Kristoffersson att köra i team med Petter Solberg. Ett riktigt dreamteam som ska köra Volkswagen Polo med backning av såväl Volkswagen Sverige som Volkswagen Motorsport.

VM- och STCC-kalendern krockar dessvärre vid tre tillfällen under säsongen.
– Kollisionerna är självklart tråkiga och innebär naturligtvis att det blir svårt att vinna mästerskapet, men ambitionen är att komma till start i någon eller några av de andra STCC-tävlingarna.

Johan Kristofferssons fokus 2017 kommer självklart att ligga på VM-satsningen i rallycross. Men att kombinera sportgrenarna har varit utvecklande för honom tidigare och han skulle gärna vilja dubblera även i år. 2016 blev Kristoffersson tvåa i rallycross-VM och trea i STCC.
– Jag vill göra det med bra förutsättningar och med ett upplägg som innebär att min medverkan i racingen gör att jag blir en bättre rallycrossförare, säger Kristoffersson och tillägger:
– Att hitta en lösning för rallycrossäsongen har tagit mycket tid vilket har inneburit att vi blivit sena med racingen. Men just nu kollar vi på olika möjligheter att kunna medverka i STCC.

Senaste nytt