PWR Racing utökar med Customer Team och Junior Team

Postat av Flash Engineering kl 15:33

PWR Racing startar ett kundteam för drift av bilar i STCC och Porsche Carrera Cup Scandinavia. Satsningen som görs tillsammans med Steber Racing innefattar i dagsläget en bil i vardera serie. Fjolårets Porsche-nykomling Anssi-Jukka Kasi fortsätter att tävla i Carrera Cup, nu för PWR Racing – Customer Team. Peter ”Poker” Wallenberg tar steget från GT-racing till STCC, där han kommer att tävla med en ny SEAT Leon Cup Racer.

– Efter att ha fått möjlighet att testa en av teamets SEATs var valet att ge sig in i STCC inte speciellt svårt. Bilen är väldigt annorlunda mot de GT-bilar jag tävlat i de senaste säsongerna, men riktigt kul och utmanande att köra. Det kommer såklart att bli en tuff uppgift att tävla helt solo mot professionella förare, men jag hoppas att mitt beslut kan locka fler AM-förare att ansluta till STCC-klassen. Teamets fjärde SEAT är beställd och jag ser verkligen fram emot kommande säsong, säger Peter ”Poker” Wallenberg.

PWR Racing – Customer Team blir ett komplement till teamets huvudsatsning med PWR Racing – SEAT Dealer Team. Teamet som fortsatt vill försöka supporta juniorer kommer även att presentera ett PWR Racing – Junior Team till kommande säsong. Alla tre teamen med bilar i STCC.

– Vi upplever ett enormt tryck från förare som vill tävla i STCC. Därmed har vi tagit beslutet att driva tre satsningar inom ramen för PWR Racing. SEAT Dealer Team är vår huvudsatsning där det enda målet är att vinna STCC tillsammans med alla teamets partners och SEAT Sverige. Med Customer Team och Junior Team är tanken att öppna upp möjligheter för fler förare att tävla och utvecklas med PWR Racing, säger teamägare Daniel Haglöf.

Deltagandet i Porsche Carrera Cup passar utmärkt in i teamets övriga profil med långsiktiga avtal gentemot både SEAT Sverige och Scania som också ingår i Volkswagen Group. Att satsningen görs tillsammans med Steber Racing är långt ifrån en slump. Teamet som är baserat i Falun, mindre än en timmes bilfärd från PWR Racings bas, har länge framgångsrikt drivit bilar i Porsche Carrera Cup och var även involverade i PWR Racings STCC-satsning under fjolårssäsongen.

– Relationen med PWR Racing var helt färskt förra säsongen men gav definitivt mersmak. Därför har vi valt att fortsätta bygga på samarbetet inför 2017, säger Stefan Pettersson, grundare Steber Racing.

Senaste nytt