Robert Dahlgren klar för PWR Racing

Postat av Flash Engineering kl 12:45

Robert Dahlgren är klar för en fortsättning i STCC. Norrlänningen, som lämnat Volvo, har skrivit treårskontrakt med PWR Racing – SEAT Dealer Team.
– PWR Racing är i mina ögon det starkaste teamet i STCC redan nu, men tillsammans ska vi utvecklas till en vinnarmaskin ingen rår på, säger Dahlgren i en kommentar.

Robert Dahlgren gör bytet från Volvo till SEAT med mängder av erfarenhet i bagaget. Han har tävlat i WTCC, i V8 Supercars i Australien och i STCC. 2016 var han tvåa i det svenska mästerskapet bakom sin teamkompis i Polestar Cyan Racing, Richard Göranson.

– Att kunna knyta till oss en förare av Roberts kaliber är av oerhörd vikt för teamets prestation de kommande åren. Förutom de kvaliteter han besitter som racingförare är Robert precis den lagspelare som behövs i vårt pussel. Jag talar för hela teamet när jag säger att vi verkligen ser fram emot att jobba med honom framöver, säger Daniel Haglöf i PWR Racing.

STCC-teamet, som snart går in i en intensiv testperiod med teamets nya SEAT Leon Cup-bilar, kommer att ha stor nytta av Dahlgrens erfarenheter som testförare. Få svenska chaufförer har avverkat så många testvarv i framhjulsdrivna bilar som Dahlgren. Lägg sedan till en hunger att vinna STCC som få kan matcha och teamets mästarpussel börjar se lovande ut.

– Större delen av min karriär har kretsat kring Volvo. Att jag nu gör bytet till just SEAT grundar sig i en stark drivkraft att vinna. PWR Racing är i mina ögon det starkaste teamet i STCC redan nu, men tillsammans ska vi utvecklas till en vinnarmaskin ingen rår på. Mina och teamets värderingar och grundtankar stämmer väldigt bra överens och redan från första mötet har det känts som rätt steg att ta. Jag ser verkligen fram emot de kommande åren, avslutar Robert Dahlgren.

Senaste nytt