TCR-familjen växer – Hyundai lanserar TCR-bil 2018

Postat av Flash Engineering kl 15:06

TCR fortsätter att växa. Med nya mästerskap på nya kontinenter är intresset hett för den nya touringcar-formeln. Audi och Kia hoppade på tåget under hösten 2016 och har bilar redo till den nya säsongen. Senaste tillverkaren att göra slag i TCR-planerna blev under dagen Hyundai som tillsammans med Hyundai Motorsport kliver in i TCR 2018.

Det är med den nya i30-modellen som Hyundai gör entré på racingbanorna. Teamet bakom bilen driver märkets framgångsrika satsning i rally-VM. Testerna för den nya Hyundai i30 TCR startar redan under våren och det första bilarna levereras i december 2017.

Med Hyundai är det nu tio tillverkare som har bilar för TCR-reglementet:

Audi RS3 LMS – Audi Sport

Kia Cee´d TCR- STARD

Honda Civic Type R – JAS Motorsport

VW Golf GTI – VW Motorsport

SEAT Leon – SEAT Sport

Opel Astra OPC – Opel Motorsport

Alfa Romeo Giulietta – Romeo Ferrari

Subaru Impreza – Top Run Motorsport

Ford Focus – FRD

Peugeot 308 Racing Cup TCR- Peugeot Sport

Senaste nytt