Finländska LMS Racing STCC-satsar med fem bilar

Postat av Flash Engineering kl 10:02

LMS Racing uppvisningskörde på Solvalla 2016. I år kommer det finländska teamet tillbaka till Sverige och STCC för att tävla. Satsningen är stor, omfattar sammanlagt fem bilar och i laguppställningen finns en svensk förare.

LMS Racing anmälde tidigt en bil till STCC 2017. Nu utökar teamet sin satsning i mästerskapet. Chefen och föraren Antti Buri har flera bilar på gång. Totalt är det tre Seat León och två Audi RS3 LMS.
– Vår ambition och förhoppning är att flera ska delta i hela mästerskapet och att vi ska komma med alla fem till den andra deltävling som ju avgörs på vår hemmabana i Alastaro, säger Buri.

Helt klart hittills är att LMS Racing kommer att driva en Seat var för Kari-Pekka Laaksonen och Olli Parhankangas. Båda ska köra samtliga deltävlingar i STCC.
Buri själv planerar för fem av sju möjliga starter i en Audi.
– Tävlingarna i Falkenberg och på Mantorp Park kolliderar dessvärre med mitt engagemang i det tyska TCR-mästerskapet. Så till de tävlingarna kommer LMS Racing till Sverige utan mig, säger han.
I Tyskland ska även teamets andra Audi rulla, med Niko Kankkunen – son till fyrfaldige rallyvärldsmästaren Juha Kankkunen – bakom ratten.
– Men Kankkunen ska även köra minst en deltävling i STCC, den i Alastaro.

LMS Racing har långt gångna planer på att driva ytterligare en Seat León. Den exakta omfattningen av den bilens medverkan i STCC är inte helt klar ännu och därför vill Buri inte gå ut med namnet på förare. Däremot avslöjar han att det är en svensk.
– Han har varit med oss på tester både i Spanien och i Frankrike. Det är en bra förare som kommer att vara snabb i den här typen av bil, säger Buri.

LMS Racing är inte det enda exemplet på att TCR växer i Finland. Fler team har köpt TCR-bil och lockas av STCC och mästerskapets deltävling i Alastaro den 20 maj. Positione Motorsport, eller P1 Motorsport som teamet också kallas, har nyligen kört tester utomlands. Förra veckan delade de bana med bland annat LMS Racing på Paul Ricard i södra Frankrike.
P1 Motorsport och ytterligare ett finländskt team räknar med att kunna offentliggöra sina STCC-planer inom kort.

– Det är med glädje vi konstaterar att vårt beslut att förlägga säsongens andra deltävling i Alastaro öppnat upp för det stora intresse för STCC som växer i Finland just nu. Vi ser verkligen fram emot tävlingen den 20 maj där hemmapubliken kommer att få se starka finländska förare inte bara i STCC utan i alla våra klasser. Vilken finnkamp det kommer att bli, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Senaste nytt