Lyckat premiärtest med många förare

Postat av Flash Engineering kl 09:09

Nu har nedräkningen för STCC-säsongen 2017 börjat – testerna är igång. Först ut var Lestrup Racing Team och Experion Racing Team som i helgen premiärkörde på Ljungbyhed Motorbana.
Totalt fick sex förare chansen att testa teamens nya Volkswagen Golf GTI TCR.

Sol och åtta plusgrader. Skåne visade sig från sin bästa sida när de samarbetande Volkswagenteamen Lestrup Racing Team och Experion Racing Team intog Ljungbyhed. Medan Albin Wärnelöv ensam testade sin och Experion Racing Teams TCR-Golf hade Lestrup Racing Team kallat in en handfull förare. Jämte långloppstrion Peter Fahlström, Mats Olsson och Stefan Nilsson fanns Dennis Strandberg och Robin Fredriksson på plats.
– Förutom att låta våra långloppschaufförer bekanta sig med nya bilen ville vi ge Dennis och Robin chansen, säger teamchefen Fredrik Lestrup.

23-årige Helsingborgaren Strandberg, som kört mycket Ginetta och GT både här hemma och internationellt, TCR-debuterade redan i fjol med ett bejublat inhopp i den tyska mästerskapsfinalen på Hockenheim. I en Honda Civic från Target SRL blev Strandberg tvåa i båda racen!
22-årige Robin Fredriksson, ursprungligen från Gyttorp, är väl bekant med banorna i STCC efter tre säsonger med många pallplatser i Formula STCC Nordic.
– Dennis och Robin är två killar som jag tror mycket på och båda gjorde mycket bra ifrån sig på Ljugbyhed. Det var värdefullt att få studera dem lite närmare på den här inledande testen, säger Lestrup.

Albin Wärnelöv imponerade också.
– Det märktes direkt att TCR-Golfen passade honom. Han hittade tidigt rätt i bilen och tog stora steg under helgen.
Tranåssonen Wärnelöv, som kommer från Clio Cup och som STCC-debuterar i år, trivdes verkligen med att få krypa ner bakom ratten igen. Efter premiärhelgen i Skåne känner han sig väl tillfreds inför det fortsatta testarbetet, som bland annat omfattar flera dagar på Mantorp Park och, inte minst, den officiella testen på Ring Knutstorp 26-27 april.
Efter helgen på Ljungbyhed skrev Wärnelöv bland annat så här på sin blogg på experion.se:
”Golfen är väldigt rolig att köra. Den skvallrar tidigt vad den tänker göra vilket betyder att man får inga plötsliga överraskningar. Vi kommer nu väl förberedda till Mantorp Park med en grundinställning som vi kan finjustera på.”

Senaste nytt