Mattias Andersson kör STCC i samarbete med Honda

Postat av Flash Engineering kl 10:08

Mattias Andersson fortsätter i STCC. Linköpingsförarens satsning 2017 sker i samarbete med Honda och Andersson ska köra en Civic Type R, byggd av JAS Motorsport.
– Det är ett spännande nytt projekt vi startar. Målet är naturligtvis en pallplats, säger Andersson.

Mattias Andersson blir med sina 15 säsonger och mer än 200 STCC-heat startfältets mest erfarne förare. Den 43-åringen östgöten är också den senaste segraren i mästerskapet. Andersson vann det avslutande racet i fjolårets final på Ring Knutstorp.
Det är också på banan i Skåne 2017 års upplaga av STCC tar sin början den 6 maj. Det är en start Andersson och Honda Racing Sweden ser fram emot.
– Honda Civic är en bil som är bra på och utanför racerbanan. Det är en kraftfull och spännande bil som gör att man kan vara med och fajtas om en plats på prispallen varje helg, säger han.

Perfekt match
Andersson är med sin långa erfarenhet en verklig STCC-legendar.
– Mattias Andersson är ett av de mest meriterade namnen vi har i den svenska racingvärlden. Vi är väldigt glada över att få se honom köra Honda. Type R och Mattias Andersson är båda fyllda av tävlingsanda och vi är övertygade om att det blir en perfekt match, säger Stefan Malmgren, landschef för Honda Sverige.

Tre Honda i STCC-premiären
Anderssons Honda Civic TCR är en av de tre bilar Sportpromotion i Halmstad med framgång drivit i TCR International Series. Samtliga kommer att rulla i STCC 2017.
I en av bilarna sitter STCC-debutanten Marcus Annervi från Falkenberg Han kör, precis som Mattias Andersson, hela mästerskapet. Den tredje bilen från Sportpromotion är ännu så länge bara anmäld till första deltävlingen.
– En bra början, men förhoppningsvis blir det fler STCC-starter även för den bilen, säger Sportpromotions ägare Greger Petersson.
Föraren som ska köra premiärfältets tredje Honda Civic TCR vill vänta ytterligare en tid med att offentliggöra sin satsning.

Bild.
Foto: Joakim Olson, Honda Sverige

Senaste nytt