Nicklas Oscarsson går sin egen väg – ensam med femte bilmärke i STCC

Postat av Flash Engineering kl 09:59

Nu är det klart: Nicklas Oscarsson kör STCC 2017. 18-åringen från Trångsund i Huddinge kommer till start i en Kia och blir ensam med det märket i mästerskapet.
– Vi har valt en egen lösning och ser verkligen fram emot säsongen. Det här ska bli både kul och spännande, säger den unge STCC-debutanten.

Nicklas Oscarsson gör kometkarriär i svensk racing. Säsongen 2017 blir hans tredje efter många framgångsrika år i karting. Som 16-åring och yngst i startfältet debuterade han och gjorde succé med en fjärdeplats i Renault Clio Cup 2015.
Förra säsongen blev han tvåa i samma mästerskap, knappt slagen av Marcus Annervi som också valt att ta klivet till svensk racings huvudklass.

Nicklas Oscarsson blir yngst i årets upplaga av STCC, den första med bilar enligt det nya tekniska reglementet TCR. Han kommer att sticka ut på ytterligare ett sätt. I ett startfält med flera Seat, Audi, Volkswagen och Honda blir Oscarsson och TeamA Teknik ensamma med en Kia Cee´d TCR.
– Det enklaste hade givetvis varit att göra som många av våra konkurrenter och välja TCR-bil från något av de mest populära märkena. Men vi rör gärna om lite i grytan och tror att vi med våra resurser har störst möjlighet att konkurrera om vi inte har samma material som alla andra. Vi gjorde lika dant när Nicklas körde gokart – vi åkte alltid med annat chassi än våra tuffaste motståndare, berättar Per Oscarsson, pappa till Nicklas och teamets chef och ägare.

Oscarssons Kia Cee´d TCR är helt ny och byggd av STARD i Österrike, ett företag som drivs av tidigare VM-stjärnan i rally, Manfred Stohl.
– Stard har stor del i att den här satsningen blir av. Vi har haft ett starkt stöd av Manfred Stohl och hans folk under hela processen och Stard blir viktig teknisk partner under säsongen. Initialt kommer vi bland annat att få hjälp av en av företagets egna ingenjörer, berättar Per Oscarsson.

I allt övrigt kommer satsningen att drivas i privat regi. Mekanikergänget blir det samma som i Clio Cup och samarbetet med Brovallen Design fortsätter. Det är under deras tälttak STCC-publiken kommer att hitta Nicklas Oscarsson och startfältets enda Kia när mästerskapet inleds på Ring Knutstorp den 6 maj.

– Sedan beslutet om det nya tekniska reglementet togs i somras har vår målsättning varit att köra STCC 2017. Nu är vi framme vid målet och det känns grymt. Visst kan det vara tufft att vara ensam med ett bilmärke i ett mästerskap, men samtidigt är det kul att bryta av lite. Vi tror mycket på vår Kia Cee´d och samarbetet med Stard och är övertygade om att vi kan göra något riktigt bra av vår satsning, säger Nicklas.

Senaste nytt