Strandberg klar för STCC – kör premiären för Lestrup Racing Team

Postat av Flash Engineering kl 10:09

Han gjorde succé i TCR Tyskland på Hockenheim i höstas. Nu är Dennis Strandberg klar för STCC och Lestrup Racing Team.
23-åringen från Helsingborg kör premiären på Ring Knutstorp den 6 maj.

STCC fortsätter att växa. I tisdags gick Nicklas Oscarsson ut med sin satsning med en Kia Cee´d TCR och nu offentliggör Lestrup Racing Team samarbetet med Dennis Strandberg. Skåningen är den 18:e föraren som presenteras på mästerskapets hemsida.

Dennis Strandberg återvänder till Sverige och en satsning på STCC efter flera säsongers tävlande i bland annat Ginetta och GT, både här hemma och internationellt. Han TCR-debuterade redan i fjol med ett bejublat inhopp i den tyska mästerskapsfinalen på Hockenheim. I en Honda Civic från Target Competition blev Strandberg tvåa i båda racen!
– Jag fick en bra erfarenhet av biltypen i Tyskland ifjol och hängde väldigt bra med där så jag hoppas så klart på en bra start på Knutstorp, säger Dennis och fortsätter:
– Efter flera år utomlands kände jag att det var dags att visa upp mig på hemmaplan och tidpunkten känns väldigt rätt nu med STCC:s nya inriktning. Det känns också extra kul att det här också är ett nytt projekt för teamet, och jag ser fram emot att göra det här tillsammans med Lestrup Racing Team, säger Strandberg.

Ännu så länge är Strandberg klar för premiären på Ring Knutstorp.
– Men vi har goda förhoppningar om att han ska göra fler tävlingar för oss. Jämte Dennis för vi även diskussioner med flera andra förare, säger teamchefen Fredrik Lestrup vars ambition med teamets Volkswagen Golf GTI TCR inte går att ta miste på.
Lestrup Racing Team har anmält bilen till samtliga deltävlingar i mästerskapet.

För teamet innebär satsningen med Strandberg att man kommer driva två bilar i premiärracet på Ring Knutstorp. Sedan tidigare är det klart att man i år tar hand om Experion Racings VW Golf som körs av Albin Wärnelöv.
– Vi kommer ha stor nytta av att ha två VW Golf till start i premiären, konstaterar Lestrup.

Bild. Foto: Martin Öberg

Senaste nytt