Svenskt STCC-team säsongsdebuterar på Silverstone

Postat av Flash Engineering kl 10:16

Lestrup Racing Team blir först av de svenska stallen att tävlingsdebutera med sin nya TCR-bil. I månadsskiftet mars-april åker Fredrik Lestrup med teknisk personal och fyra förare till England för att köra Silverstone 24-timmars.
– Det här blir en bra start för oss i år. Många kilometer på banan och ett bra sätt för oss att lära oss vår nya Volkswagen Golf GTI TCR, säger Lestrup.

Tävlingen på den anrika Formel 1-banan är premiär i 24H Touring Car Endurance Series. Lestrup Racing Team är anmält i TCR-klassen där hård konkurrens väntar. Av 34 anmälda bilar är 14 TCR-bilar.
Det svenska teamet kommer till start med en kvartett förare. Förutom fjolårets långloppstrio Mats Olsson, Peter Fahlström och Stefan Nilson gör Robin Fredriksson debut i Lestrup Racing Team. Fredriksson, som kommer från flera års tävlande i Formula STCC Nordic, deltog på teamets test på Ljungbyhed förra veckan.

I England väntar en annan typ at test för den svenska förarkvartetten.
– Det här blir en bra start för oss. Teamet har växt i år i och med samarbetet med Experion Racing och debuten i STCC. Vi har två nya VW Golf GTI TCR att lära oss, nya mekaniker och teammedlemmar att trimma in och för långloppsförarna är det också en ny bil och en ny utmaning att ta sig an, säger Lestrup, som hoppas på en lyckosam tävlingshelg på Silverstone.
– Självklart vill vi vara med och utmana, men vi vet att det är tuff konkurrens med många bra team och förare i anmälningslistan. I 24-timmarslopp är det en bedrift bara att gå i mål, konstaterar Lestrup och tillägger:
– Vi ser fram emot att lära oss den nya bilen från grunden i tävlingssammanhang och samla mycket erfarenhet. Om vi kan ta oss i mål efter ett så felfritt lopp som möjligt är vi väldigt glada men jag vet att Mats, Peter, Stefan och Robin är tävlingsmänniskor…
Starten på Silverstone blir tävlingsdebut för VW Golf GTI TCR av 2017 års modell.
– Det har väckt ett ganska stort intresse från Volkswagen i Tyskland. De har hört av sig och vill ha rapporter från oss efter tävlingen.

Jämte eget tävlande ska Lestrup Racing Team hjälpa Experion Racing Team att driva den VW Golf GTI Albin Wärnelöv ska köra under sin debutsäsong i STCC. Lestrup Racing har också ambitioner att starta i STCC med sin bil, men definitivt besked om en sådan satsning dröjer ytterligare en tid.

Senaste nytt