Annervi – ung STCC-debutant med erfarna rådgivare

Postat av Flash Engineering kl 10:07

Som ung debutant i STCC tar Marcus Annervi hjälp av en synnerligen erfaren duo.
Rent A Wreck Racing har nämligen engagerat både legendariske ingenjören John Gentry och racinggurun Rob Wilson.
– Två härliga herrar som tillför mycket erfarenhet till teamet och mig som förare, säger Annervi.

Marcus Annervi från Falkenberg var en av de första att offentliggöra en satsning på STCC 2017. Redan den 25 november förra året berättade den regerande mästaren i Clio Cup att han tar steget till STCC i en Honda Civic TCR.
Sedan dess har ”Mackan”, som han kallas, haft fullt upp med förberedelser inför premiären på Ring Knutstorp den 6 maj. Förra veckan var han i England för att gnugga körteknik och veckan som kommer genomför han de första testerna med bilen.
I England besökte Annervi racinggurun och den flitigt anlitade instruktören Rob Wilson. På Wilsons testbana – ett nedlagt flygfält – gnuggades Annervi i körteknik under två intensiva dagar.
Starten på kursen var emellertid inte så fartfylld. Men desto intressantare.
– John Gentry var också med till Wilson. De är gamla vänner så de två första timmarna fick jag sitta med och lyssna på när de berättade gamla anekdoter. Det var roligt, berättar Marcus.

Besöket hos Wilson var Annervis andra i karriären. Inför säsongen 2015 var han i England tillsammans med Linus Lundqvist.
– Då var det lite läskigt. Den här gången visste jag vad som väntade och med ett par säsongers tävlingserfarenhet hade jag en större förståelse för vad man måste göra som förare för att köra snabbare – bromsteknik, kurvteknik, ta hand om däcken och bilen…
Undervisningen skedde i en Vauxhall Astra, som rattades av både Annervi och den erfarne racern från Nya Zeeland.
– Jag piskade honom första dagen, men dag två var han något snabbare runt banan, berättar 20-årige Annervi med ett leende.

Många toppförare, inte minst i Formel 1, har Rob Wilson att tacka för sina framgångar. Valtteri Bottas hade varit på kurs hos Wilson innan Annervi och dagarna efter var VM-stjärnan i rally, norrmannen Mads Østberg på plats på Bruntingthorpe, som anläggningen heter.

Samarbetet med Wilson kommer att fortsätta, men något mer besök i England blir det knappast under säsongen. Däremot kommer Annervi och Rent A Wreck Racing att ha mycket tät kontakt med John Gentry.
– Han kommer att vara med oss på alla tester och alla race under säsongen och det känns verkligen bra. Han är lugn och har en erfarenhet som kommer att bli viktigt i vårt unga team, konstaterar Marcus.

För John Gentry är varken STCC eller de svenska banorna någon ny bekantskap. Engelsmannen har bland annat jobbat för Flash Engineering i ett par omgångar. Han har också stor erfarenhet från Formel 1, GP2, BTCC och TCR International. Bland annat.
– John var med på Alfan som rullade i TCR förra året och han känner folk hos JAS, som byggt min Honda Civic. Han har många värdefulla kontakter, konstaterar Annervi belåtet.

Bild.
Foto: Rent A Wreck Racing

Marcus Annervi, här tillsammans med Rob Wilson (mitten) och John Gentry.

Senaste nytt