Fredrik Ekblom i STCC-comeback med KMS och Volkswagen

Postat av Flash Engineering kl 14:07

Fredrik Ekblom ersätter Johan Kristoffersson i STCC. Den trefaldige mästaren ska köra Kristoffersson Motorsports Volkswagen Golf GTI TCR när Johan tävlar i rallycross-VM.
– Jag hoppas kunna bidra med en del input och leverera poäng till teamet, säger Ekblom.

Det blir en erfaren och meriterad STCC-förare som kliver in som stand-in för Johan Kristoffersson i premiären på Ring Knutstorp den 6 maj. Fredrik Ekblom, 46 år, har bland annat tre STCC-titlar och 34 heatsegrar totalt i mästerskapet. Dessutom har han tävlat för Kristoffersson Motorsport under många säsonger – senast 2011 i en biogasdriven Volkswagen Scirocco.
– Fredrik är den förare som jobbat flest år hos oss. När det blev klart att han fanns tillgänglig ringde jag honom direkt. Med sin erfarenhet och personlighet var han definitivt vårt förstaval, säger stallchefen Tommy Kristoffersson, som i första hand försäkrat sig om Ekbloms tjänster i premiären på Ring Knutstorp.
Men det kommer att krävas en ersättare i Johan Kristofferssons bil även i de avslutande deltävlingarna i Anderstorp och på Mantorp Park.
– Vi tog beslut om STCC ganska sent i år, så det blir lite spridda skurar och tillfälliga inhopp, men vi ser framåt och om STCC utvecklas på rätt sätt vill vi gärna vara en del av svensk racing. Självklart är då Fredrik en intressant spelare för framtiden, säger Tommy.

Efter ett år i WTCC med Volvo vänder Fredrik Ekblom blicken hemåt igen och ser ett helt nytt upplägg för STCC, med nya bilar och ett fullmatat startfält.
– Det ser bättre ut än på många år. Det kändes som det behövdes ett omtag och nu är vi där, säger Fredrik som testkört sin nya Golf GTI på Mantorp Park.
Under testdagen fick han dessutom möjlighet att bekanta sig med sin nye teamkompis och namne Fredrik Blomstedt.
– Verkligen kul. Han verkar jätteduktig, berömmer Ekblom.

I Kristoffersson Motorsport är man glada över att ha Fredrik Ekblom tillbaka som förare i teamet. Och närkingen ser fram emot att få tävla för KMS igen.
– Vi har alltid kommit bra överens men det är inte bara tjo och tjim och tummen upp. Vi ska rejsa också. Jag vill leverera ett mervärde för teamet, slår han fast.

Senaste nytt