Haglöf fullbordar PWR Racings uppställning i STCC

Postat av Flash Engineering kl 16:23

Nu är det klart: Det blir Daniel Haglöf som tar plats i PWR Racings tredje Seat León TCR i STCC den här säsongen.
– De nya framhjulsdrivna TCR-bilarna passar mig perfekt och jag trivs verkligen i min Seat, säger Haglöf.

Daniel Haglöf, VD och delägare i PWR Racing, har sedan starten 2012 även figurerat flitigt som förare i teamets tävlingsbilar. Säsongen 2017 blir en fortsättning på den trenden då han tävlar full säsong i STCC. Haglöf och Robert Dahlgren utgör därmed duon som skall styra PWR Racing – SEAT Dealer Team mot STCC-titlarna. Haglöf som är skolad i framhjulsdrivna standardvagnar har tagit totalt fyra mästerskapstitlar med biltypen, något som gör honom till en av de mest meriterade i årets mästerskap.

– Först och främst känns det enormt kul att STCC ser ut att få det största starfältet på många år, kanske någonsin. Att mixa min roll som företagsledare med tävlande på denna nivå har alltid varit en balansgång, än mer nu när PWR Racing växt till sig ordentligt. Men utmaningen triggar mig och jag är extremt sugen att öka på en redan diger lista pallplaceringar i framhjulsdrivna bilar, säger Haglöf.

Teamet har redan hunnit med försäsongstester både i Spanien och på Ring Knutstorp. Men säsongen startar officiellt med STCC:s försäsongstester i Skåne den 26-27 april. En vecka senare går det verkliga startskottet för nya STCC och premiären den 6 maj, också på Ring Knutstorp, ser ut att kunna bjuda på ett startfält runt 20 bilar.

– Det har varit en lång vinter med mycket förberedelser och nya saker att sätta sig in i med det nya reglementet. Alla i teamet trivs riktigt bra med de nya bilarna och vi ser fram emot en säsong full av tuffa fighter. Haglöf och Dahlgren har visat sig komplettera varandra riktigt bra och vi har nog aldrig haft en mer kapabel laguppställning, varken på eller utanför banan, säger teamchefen Daniel Andersson.

PWR Racing kommer att starta med fyra bilar i STCC 2017. För PWR Racing – Seat Dealer Team kör Robert Dahlgren och Daniel Haglöf var sin Seat León TCR.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommer att tävla i en Audis RS3 LMS i juniorteamet, PWR Racing – Junior Team och i PWR Racing – Customer Team kör Peter ”Poker” Wallenberg teamets tredje Seat.

Senaste nytt