Racingmästare från Skåne klar för STCC

Postat av Flash Engineering kl 10:01

Ännu en ung, skånsk racerförare är klar för STCC. Det är 2016 års mästare i Ginetta GT5 Challenge, 25-åringe Andreas Andersson som kommer till start i en Seat León TCR.
– Att tävla i STCC har länge varit ett mål för mig, säger Andersson, som hoppas på en pallplats redan i premiären den 6 maj.

Tobias Brink, Micke Ohlsson, Dennis Strandberg, Niklas Lilja och nu Andreas Andersson. Skåne blir väl representerat i STCC den här säsongen.
– Vi känner varandra och Dennis tävlade jag mot vid ett par tillfällen i Ginetta förra året, säger Andersson, som bor i Furulund bara 2,5 mil från Ring Knutstorp där årets första deltävling i STCC avgörs.
– Det ska bli roligt att STCC-debutera på hemmaplan. Ring Knutstorp är den bana jag gjort flest varv på och jag har goda förhoppningar om att göra ett bra resultat. Poängchansen bedömer jag som god, men givetvis hoppas jag på mer än så. Målet är att vinna eller ta en pallplats, men det är inga nybörjare jag möter direkt.

Andreas Andersson började köra gokart vid åtta års ålder. Karriären i bil har gått via långloppsracing till Ginetta där han vann Ginetta GT5 Challenge efter en dramatisk avslutning på Mantorp Park förra året.
Mästartiteln väckte tankar på STCC – hos en samarbetspartner!
– Han undrade om jag var intresserad av att köra om han köpte en bil, berättar Andersson, som nyligen var i Finland och hämtade en Seat León TCR hos det finländska teamet LMS Racing.
– LMS ska driva bilen under racen, men jag tar själv hand om den mellan tävlingarna.
Det tekniska är inget problem för Andreas. Han är utbildad mekaniker på Svalöfs gymnasium och jobbar som servicetekniker på Din Bil Syd Audi Malmö.

Hittills har Andreas Andersson genomfört två utlandstester – Frankrike och Spanien – med LMS Racing. Han har fått mycket tid i bilen och hängt med sina finländska teamkompisar bra. Klart att det är skillnad på en bakhjulsdriven Ginetta G40 med relativt lite effekt och en TCR-bil med 330 hästkrafter, men Andersson är positiv inför sin hittills största utmaning i motorsportkarriären.
– Jag känner mig laddad och väl förberedd på den racing som väntar.

Omfattningen av Andreas Anderssons satsning är ännu inte klar. Siktet är inställt på samtliga deltävlingar i mästerskapet, men för att nå dit saknas fortfarande en del pengar.
– Ekonomiskt är det tufft att få ihop det, men all ledig tid går just nu åt till att hitta sponsorer. Premiären på Ring Knutstorp är klar i dagsläget och även Alastaro ser jättelovande ut. Hur det blir sedan får vi se, men jag blickar även mot Solvalla i mitten på juni. Det är en viktig tävling med all media och publik.

Senaste nytt