Tredje Honda-förare klar för STCC-premiären

Postat av Flash Engineering kl 13:55

Niklas Lilja (bilden) är klar för STCC-premiären på Ring Knutstorp 6 maj. Han kommer att köra den tredje Honda Civic TCR som Sportpromotion tagit till Sverige och som teamet drev i TCR International 2016.
– Att köra TCR-bil har jag haft som mål ända sedan klassen lanserades, säger Lilja inför premiären i Skåne.

Marcus Annervi var först med en Honda Civic i STCC 2017. Mattias Andersson offentliggjorde nyligen sin satsning med samma märke och nu är en tredje Honda-förare klar för mästerskapet.
Niklas Lilja, klasstvåa i Swedish GT (GTB) förra året, har försäkrat sig om en plats i den tredje Hondan från Sportpromotion.
Ännu så länge omfattar satsningen den första deltävlingen, men…
– Jag ser fram emot premiären. Beroende på resultat får man se var man står efter det, säger Lilja som har vissa förhoppningar om såväl en bra start som en fortsättning under säsongen.
Inför premiären har han redan taktiken klar för sig.
– Mycket kommer att handla om kvalet, som alltid varit min största styrka. Jag kommer att ladda max i kvalet, vill inte stå i mitten på startfältet. Målsättningen av självklart att avancera till den tredje kvalomgången, Q3, säger 32-åringe stockholmaren som bor i Munka-Ljungby utanför Ängelholm i Skåne där han jobbar som testförare åt svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg.

Niklas Lilja debuterade i STCC som chefsmekaniker 2006. Efter det jobbade han under flera år med olika team i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
År 2011 började han tävla själv. Lilja nappade på Trofeo Abarth där han nådde stora framgångar både här hemma och internationellt. Bland annat har han vunnit Europaserien en gång (2015) och den svenska serien vid två tillfällen (2012 och 2013). Lilja har även tagit medalj i det italienska Abarth-mästerskapet.
När Niklas Lilja vann sin europatitel skötte han allt i det egna teamet LMP Engineering. Han var förare, ingenjör och mekaniker. STCC-satsningen blir ingen one man show – även om tanken slagit honom.
– Men jag skulle aldrig kunna ge mig själv rätt förutsättningar att lyckas genom att driva bilen själv. Totalt kommer vi att vara fyra personer i teamet.

Senaste nytt