Unik satsning för STCC och Project Playground – arrangerar gokartrace på Solvalla

Postat av Flash Engineering kl 10:00

STCC och Project Playground genomför en unik satsning för att förankra sitt samarbete till förmån för barns rättigheter. För första gången upplåter Solvalla race arena och STCC banan för gokart under det gemensamma namnet PGCC, Playground Car Championship.

Här välkomnas både företag och privatpersoner som vill stödja Project Playgrounds verksamhet för utsatta barn i Sydafrika och Sverige. Racet äger rum efter den officiella pressträffen, onsdagen den 14:e juni, och efterföljs av STCCs stora racehelg på Solvalla.

– Vi är otroligt glada över att ha STCC som huvudpartner till Project Playground. De har ett starkt engagemang och vi ser kraften i att samarbeta inom en sport där positivt tänk och viljekraft är avgörande för kommande prestationer på banan. Det är just denna vilja och tron på att allting är möjligt om man kämpar för det, som vi även kommunicerar till våra barn och ungdomar inom Project Playground. Nu får vi en möjlighet att gemensamt agera värdebärare för denna viktiga grundsten och sprida budskapet om vårt arbete vidare, säger Daniel Madhani, generalsekreterare, Project Playground.

Project Playground verkar för att förbättra barn och ungas möjligheter i livet genom att erbjuda en meningsfull fritid. Visionen är en trygg värld där alla barn och unga växer upp med framtidstro och möjlighet att påverka sitt eget liv. Organisationen erbjuder en trygg samvaro som inspirerar och motiverar till en positiv syn på livet, sina medmänniskor och framtiden. Detta gör Project Playground genom att organisera aktiviteter inom sport, kultur och social verksamhet. Aktiviteterna kopplas samman med stödprogram som på olika sätt stärker barn och ungas personliga och sociala utveckling.

Project Playgrounds svenska verksamhet startade 2016 och erbjuder idag ett forum för utsatta barn och unga att engagera sig i olika aktiviteter som exempelvis simning, dans och taekwondo. I nuläget fokuserar organisationen på ensamkommande barn, en målgrupp som är i stort behov av stöd. Likt verksamheten i Sydafrika ligger fokus på att låta barnen formas till ansvarstagande individer som förstår sitt egenvärde och sin potential att påverka sin egen framtid.

– Vi känner ett stort engagemang för det viktiga arbete Project Playground gör både i Sydafrika och i Sverige. Sport har ju en positiv påverkan för barns välmående och självkänsla. Kan vi bidra till att fler barn får känna samma positiva energi som motorsportens ungdomar har när de är på banan, vill vi stödja på alla sätt vi kan. Att få arrangera PGCC i juni är en väldigt spännande del i detta engagemang. Det är första gången någon tillåts köra gokart på Solvalla så det ska verkligen bli en spännande eftermiddag och en fantastisk uppladdning inför STCC:s racehelg 16-17 juni, säger Jonas Lundin, vd STCC.

Alla anmälningsavgifter går oavkortat till Project Playgrounds arbete. Anmälan för deltagande går att göra på pgcc@project-playground.org

Senaste nytt