Finnkampen Racing live i SVT2 och SVT Play på lördag

Postat av Flash Engineering kl 18:52

Finland mot Sverige i – motorsport!
På lördag avgörs Finnkampen Racing när STCC gästar Alastaro Circuit i Finland.
Fighten sänds live i SVT2 och i SVT Play kl 13.30-16.30.

Värdnationen mönstrar ett litet men segersuget landslag. Flest finska lejon återfinns i STCC där Antti Buri, Joonas Lappalainen, Niko Kankkunen, Kari-Pekka Laaksonen och Olli Kangas kommer att göra allt för att glädja hemmapubliken med så många svenska skalper som möjligt.
– Vi får se hur den här kampen kommer att sluta, men självklart siktar vi finländare mot pallen, säger Antii Buri, som tillsammans med Daniel Haglöf från PWR Racing – SEAT Dealer Team fick ikläda sig rollen som ”lagkapten” under torsdagen.

Båda ställde nämligen välvilligt upp och lät sig fotograferas med respektive lands flagga. Några vassa armbågas blottade de inte under fototillfället. Betydligt tuffare tag är att räkna med under lördagens tre race på den finska banan.
– Sett till det har ni nog valt rätt förare för den här bilden, skojade Haglöf, som fick med sig en pallplats från premiären på Ring Knutstorp.
På lördag är han ute efter fler.
Antti Buri tvingades står över premiären på grund av de skador hans Audi RS3 ådrog sig under premiären i det tyska TCR-mästerskapet helgen innan. Nu är finländaren raceklar och sugen på framgångar.

Publiken på plats – och de framför TV-apparaterna – kommer att bjudas på Finnkamp även i de övriga klasserna i STCC-paketet. I såväl Porsche Carrera Cup Scandinavia som Renault Clio Cup och Formula Renault STCC finns det finländska förare som vill visa framfötterna på hemmaplan.

Tävlingen i Finland, som är den andra i årets mästerskap, visas alltså live i Sveriges Television – kanalflyttad till SVT2 – och i SVT Play lördag kl 13.30-16.30.

Senaste nytt