Först STCC – sedan Nürburgring för Lappalainen

Postat av Flash Engineering kl 09:49

Joonas Lappalainen deltog varken på den officiella testen eller i STCC-premiären på Ring Knutstorp. Nu vet vi varför. Den 19-årige finländaren har testat för Audi och kommer att köra Nürburgring 24-timmars i en Audi R8 LMS GT4 sista helgen i maj.
Men innan dess kör han STCC hemma i Alastaro 19-20 maj.

Joonas Lappalainen, mästare i svenska Formel Renault 1,6 2014, är en av de hetaste, finländska racingförarna just nu. I fjol vann han Audi TT Cup, en prestation som lett fram till den internationella styrning på Nürburgring han nu står inför.
– Jag fick en förfrågan i februari om att delta i det här projektet. Erbjudandet kom lite överraskande men var lätt att tacka ja till, säger Joonas.
Bilen Lappalainen ska köra för Audi Sport Team Phoenix, Audi R8 LMS GT4, är helt ny. Den premiärvisades på New York Auto Show i april månad.
Audi kommer att ställa upp med två bilar i den klassiska tävlingen. Lappalainen ska dela bil med Peter Terting, Alex Young och Alexander Man.

Men innan äventyret i Tyskland väntar alltså STCC-debut på hemmaplan för den talangfulle finländaren. 19-20 maj gästar STCC Alastaro där Joonas ska försvara Kart In Club Driving Academys färger i en Audi RS3 LMS.
På grund av det utvecklings- och testprogram Joonas genomfört som förberedelse inför starten i 24-timmars på Nürburgring har han ännu lite tid i nya STCC-bilen. Fredagens (19 maj) två timslånga testpass blir viktiga för honom.

Joonas Lappalainen är bara en av totalt fem finländare som kör STCC på hemmaplan. I ”Finnkampen Racing” mönstrar LMS Racing en kvartett förare. Olli Parhankangas och Kari-Pekka Laaksonen, som båda körde premiären i var sin Seat Leon, kommer att stå på startlinjen igen. Den här gången får de dessutom sällskap av Antti Buri och Niko Kankkunen, som båda kör Audi.

Senaste nytt